Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Davutoğlu'nun Başbakanlığı siyaset dünyasında nasıl karşılandı?, Saliha Çolak

        Davutoğlu'nun Başbakanlığı siyaset dünyasında nasıl karşılandı?

        "OLUMLU KARŞILIYORUM TABAN DA OLUMLU KARŞILADI"

        İdris Şahin (AK Parti Çankırı Milletvekili, Anayasa Komisyonu Başkanvekili): AK Parti disiplinli bir hareketin partisi. Parti tüzüğüne 2001’de kurulurken koyduğu kuralları, 12 yıl geçmesine rağmen uygulatabilen, kararlı duruş sergileyen bir hareket. İster istemez bu hareketin öncüsünün de bu konuda geri adım atmaması, üç dönem kuralının uygulanacağı yolundaki istikrarlı tutumu diğer ismi geçen adaylar arasında Davutoğlu ismini ön plana çıkardı. Dış politikada birilerine göre arzulanan başarı elde edilememiş gibi görünse de AK Parti’nin başından beri mazlumların yanında olduğunu ifade etmiştik. Sayın Davutoğlu’nun çizgisi bu noktada kendisini ön plana çıkardı. Olumlu karşılıyorum. Tabanda da olumlu karşılandı.

        "HALK NEZDİNDE İLTİFAT GÖRDÜ"

        Selçuk Özdağ (AK Parti Manisa Milletvekili): Davutoğlu gerek akademisyenliği, gerek Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın danışmanlığında liyakatiyle temayüz etti. İşi hem kolay hem zor. Dışişleri Bakanlığı’nda, halk nezdinde iltifat gördü. Konuşma yaparken, grubun kendisini ayağa kalkarak alkışladıklarını gördüm. O gün “Geleceğin lideri, geleceğin Başbakan’ı” dedim. “Geçiş dönemi olmazsa Davutoğlu” demiştim. Aile hayatıyla, akademik ve siyasi hayatıyla itibarlı bir adam. Atatürk, Menderes, Özal bir karizmaydı. Son karizma Recep Tayyip Erdoğan. Erdoğan, son Mohikan’dır.

        "BENİ GERÇEKLERİN GÖRÜLMEMESİ ÜZÜYOR"

        Turhan Güven (Eski DYP Milletvekili, Grup Başkanvekili): Türkiye’de yıllarca siyaset yapmış birisi olarak insanların gerçekleri görememesi beni üzüyor. Ortada 49 vatan evladının rehine alınmış olması gerçeği dururken, o insanlar henüz kurtarılamamışken, Dışişleri Bakanı’nın ödül gibi Başbakan yapılmasına çok üzülüyorum.

        "ADAY GÖSTERİLMESİNİN KIYMETİ YOK"

        Atilla Kart (CHP Milletvekili, TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi): Davutoğlu ile siyasi mücadele için deyiz; ama Konya Milletvekili olarak sabah telefonla aradım, kendisini tebrik ettim. Anayasa, Siyasi Partiler Yasası ve AK Parti tüzüğüne göre Erdoğan’ın Davutoğlu’nu aday göstermesinin kıymeti harbiyesi yok. Davutoğlu’na, kendi tüzüklerinden ve yasadan kaynaklanan gerekliliklerin yerine getirilmesini müteakip bu göreve talip olmasını tavsiye ederim.

        "TEK KİŞİNİN VESAYETİ"

        Oktay Vural (MHP Grup Başkanvekili): Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilmesine rağmen partisini ve Başbakanlığı yöneterek milletin hukukunu ayaklar altına alıyor. Tek kişinin vesayeti hukukun üstüne çıkmıştır. 27 Ağustos’ta yapılması gereken kurultay yapılmış oldu. Saksı Başbakan modeli başlamıştır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ