Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Sağlık Bu çalışma dünyayı salladı, "Çıplak Gerçek", Fotoğrafçı Laura Dodsworth, Bare Reality (Çıplak Gerçek) adlı çalışmasında 100 kadına göğüsleri hakkında ne hissettiklerini sordu,
        1

        Fotoğrafçı Laura Dodsworth, Bare Reality/ Çıplak Gerçeklik adlı çalışması ile büyük ses getirdi. Dodsworth "Her yerde gördüğümüz göğüs fotoğrafları gerçeklikten uzak. Ben dürüst fotoğrafçılıkla kadınları yeniden 'insanlaştırmak' istedim" olarak açıkladığı amacının aynı zamanda kadınlarda göğüs sağlığına dikkat edilmesi gerektiğinin bilincini yaymak olduğunu söylüyor.

        2

        41 yaşındaki Dodsworth, çalışması için gönüllü olan 100 kadına, göğüsleri hakkında ne hissettikleri sorusunu yöneltmiş. Ve her kadın bu soruya bambaşka bir yanıt vermiş.

        3

        Her yanıtın içinde duygusal bir parça olduğunu belirten fotoğrafçı Laura Dodsworth, kadın olmanın ve hatta anne olmanın hissettirdiği duyguların ağır bastığını söylüyor.

        4

        Guardian gazetesine konuşan Dodsworth, büyük ses getiren eseri hakkında şunları söylüyor;

        5

        “Her yerde kadınların göğüslerinin fotoğraflarını görüyoruz. Ancak hiçbiri gerçek değil... Hepsi fotoşop kullanılarak yapaylaştırılıyor..."

        6

        "O fotoğraflar elde edilemeyecek bir ideal yaratıyor. Ben, dürüst fotoğrafçılık aracılığıyla kadınları yeniden 'insanlaştırmak' istedim"

        7

        “Kadın göğsünün aynı zamanda ilişkileri, beden imajını ve yaşlanmayı tartışırken belirleyici olduklarını fark ettim. Kadın olmanın ne anlama geldiğinde de büyük rol sahibi olduklarını gördüm”

        8

        Dodsworth, yaşları 19 ile 101 arasında değişen ve aralarında rahibe, striptizci, kanserden kurtulan ve göğüslerinden ameliyat olan kadınların bulunduğu çalışmada, birçok kadının tecrübelerini anlatırken ağladığını belirtti.

        9

        Dodsworth, kendisinin de çalışmaya katıldığını ve göğüslerinin fotoğrafını çektiğini ifade etti. 100 fotoğrafı yan yana getirip oluşturduğu çalışmayı eşine gösterdiğinde aldığı “Bunlar dergilerdekilere benzemiyor” yanıtının, çalışmasının özeti olarak belirtiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ