Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Sağlık Kanser uyarısı yapan doktor görevine iade edildi

        Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne'de yetişen pirinçlerin kansere yol açtığını iddia ederek açıklama yapan İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji UzmanıDilekTucer'in, disiplin soruşturmasının tamamlandığını ve tekrar görevine başladığını söyledi.

        Edirne'de Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Devlet Hastanesi'nde görev yaptığı sırada izin alınmaksızın ve bilimsel verilere dayanmadan düzenlediği basın toplantısında Ergene Nehri'nin suladığı alanlarda yetişen pirinçlerin kansere yol açabileceğini iddia ettiği gerekçesiyle Edirne Valisi Dursun Ali Şahin tarafından görevinden alınan İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji UzmanıDr.DilekTucer, görevine iade edildi. Vali Şahin, düzenlediği basın toplantısında,Dr.Tucerile ilgili disiplin soruşturmasının bittiğini belirterek, "Soruşturma bittiği için görevden uzakta tutmanın bir anlamı yoktu. Doktorumuz hasta kabulüne başladı" dedi.

        Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, geçtiğimiz günlerde disiplin soruşturması kapsamında görevden alınanDr.Tucer'in, görevine iade edildiğini dile getirerek, "Basında çok gündem tutan bu görevden uzaklaştırdığımız doktorla ilgili şunu ifade edelim ki, şu anda hakkında yapılan disiplin soruşturması tamamlanmıştır. Dün akşam itibariyle disiplin soruşturması tamamlandı ve bugün saat 11.30 itibariyle kendisini göreve başlattık. Şuan da doktorumuzun görevi başında olduğunu sizlere ileteyim. Soruşturma bittiği için görevden uzakta tutmanın bir anlamı yoktu. Doktorumuz hasta kabulüne başladı" ifadelerini kullandı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ