Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Dünya Polis kamerası çıkmazı, ABD'nin Ferguson eyaletinde polislerin giyilebilir kamera kullanmaya başlaması tartışmalara yol açtı

        Gözde S. KADIOĞLU

        HABERTURK.COM / DIŞ HABERLER

        Amerika Ferguson'da Michael Brown adlı gencin öldürülmesinin ardından polis ve halk arasındaki gerilim tırmanmış, protestolar günlerce sürmüştü.

        Tartışmaların hala devam ettiği eyalette polis üniformalarına kamera koyulmasına karar verildi ve uygulama yürürlüğe girdi. Bu uygulama ile polisin halkla olan yakın teması sırasında yaşanabilecek tartışmalı olayların önüne geçebilmek amaçlanıyor. Ancak Ferguson halkı bu uygulamadan hiç memnun değil.

        Michael Brown'un öldürülmesinin ardından yürürlüğe giren polis üniforması kamerasının, polislerin tavırlarını tamamen değiştirdiğini savunan bölge halkı bunun 'göstermelik' bir uygulama olduğunu ve gerçekleri yansıtmadığını düşünüyor.

        Brown'un öldürüldüğü yere bir blok mesafe uzakta yaşayan David Whitt, kendilerinin de sokağa çıkarken kamera giymeleri gerektiğini savunuyor.

        Bu fikrini bölge halkıyla paylaşan ve onların da desteğini alan Whitt, internette bir kampanya başlatarak halkın da 'kameralandırılması' gerektiğini, kendi çektiği bir video ile paylaştı.

        Ancak TIME dergisinde yer alan makaleye göre her iki durumda da olası bir can kaybı ya da kaza sonrası hangi kamera görüntülerinin baz alınacağı, daha doğrusu kime güvenileceği büyük bir soru işareti...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ