Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Yaşam Orta yaş krizi 25'e düştü!, Ünlü yaşıtları gibi zengin olamayan gençler orta yaş krizini 25’inde yaşamaya başlıyor

        GQ dergisinin İngiltere edisyonu, ortayaş krizinin çeyrek yaş krizine dönüştüğünü yazdı.

        Habere göre, sosyal medya ve özellikle ünlülerin gittikçe düşen zenginlik yaşı gençleri 25 yaşında bunalıma sürüklüyor. Gelişen ve daha interaktif hale gelen dünyada yetişen nesiller kötü bir ekonomik gelecek ve sosyal medyanın oluşturabileceği risklerle büyüyor.

        Ünlü yaşıtları gibi zengin olamayan gençler orta yaş krizini çok daha erken yaşıyor. Yüksek lisans tamamlandıktan sonra bile işsiz kalınması gençleri çeyrek yaş krizine sokmaya yetiyor.

        Sebebi ünlüler

        ABD'li aktris Lena Dunham (28), 2013 yılında 4 milyon eurodan daha fazla para kazandı. Bir diğer örnek ise sosyal medya uygulama yaratıcılarından; Snapchat'in yaratıcısı Evan Spiegel 24 yaşında, Tinder'ın kurucusu Sean Rad ise 27. İkisi de şu an milyon dolarların sahibi.

        Sosyal medya gençlerin çeyrek yaş krizine girmelerinde başlıca sebepler arasında sayılıyor. Ünlülerin yaşamları sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle daha fazla göz önünde olduğu için gençlerin daha fazla özenmesine sebep oluyor.

        Evlenme yaşı büyüdü

        Sosyal medyada milyonlarca takipçisi olan pop şarkıcısı Rihanna ilk albümünü çıkardığında 19 yaşındaydı. Şu an 26 yaşında olan şarkıcı geçen yıl 28 milyon euro kazandı. Yine milyonlarca takipçisi olan One Direction grubunu oluşturan gençlerin hepsi 23 yaşının altında. Uzmanlar evlenme yaşının bile ekonomik durumla doğru orantılı olduğunu iddia ediyor. 1981'de erkekler için yaklaşık evlenme yaşı 25 iken günümüzde bu yaş 32 olarak belirtiliyor. Bunun en önemli nedeni ise ekonomik yetersizlik.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ