Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ramazan Ramazan'da Kilo verme, Ramazan'da Diyet, Oruç Tutarken Kilo Verme
        1

        HABERTURK.COM / SAĞLIK SERVİSİ

        Yaz mevsiminin yiyecekleri genellikle daha hafif ve daha yağsız olduğu için, kilo artışına da neden olmuyor. Bol meyve ve sebze ağırlıklı sofralar ise Ramazan'da kilo vermenizi sağlayabilir.

        2

        Ramazan ayı kişilerin kilolarını koruyabilmekte en çok zorlandıkları dönemdir. Oruç tutanlar için bu durum büyük sıkıntı yaratırken, farkında olmadan aynı ailenin içerisinde olup oruç tutmayanlar da bu durumdan nasiplerini alırlar.

        3

        Zengin iftar sofraları, Ramazan ayının getirdiği birliktelikler, düzenli sofralar, akşam geç saatlerde ve bol miktarlarda yenen yemekler ne yazık ki bir ay içerisinde kişilerde kilo artışına sebep olur.

        4

        İşte Ramazan ayını kilo almadan geçirmenin püf noktaları...

        5

        Son senelerde Ramazan ayının yaz dönemine denk gelmesi, günlerin çok uzun olması, sahur saatinden iftar vaktine kadar geçen yaklaşık 17 saatlik süre; oruç tutanları zorlar ya da zorlayacağını düşündürür.

        6

        Çok uzun süre aç kalacağını düşünen kişiler, sahur vaktinde olabildiğince fazla yiyebilmeyi düşünerek, gün boyunca sadece bu şekilde idare edebilir. Fazla çeşit ve miktardaki sahur öğünlerinden sonra, tekrar uykuya geçilmesi kilo alınması için birinci sebeptir.

        7

        Uzun saatler aç kalındıktan sonra yüksek miktarda ve kalorilerde tüketilen, çeşidin bol olduğu iftar sofraları da; iftar saatinden sonra hareketin sınırlı olması sebebi ile yine kilo artışına neden olabilir.

        8

        KONTROLÜ KAÇIRMAYIN: Öncelikle sahurda yapacağınız öğün olabildiğince hafif olmalı, fakat sizi gün boyunca tok tutabilecek doğru besinlerden oluşmalı.

        9

        Tahıl ve lif oranı yüksek besinler tercih edilmeli, basit şekerlerden uzak durulmalı (beyaz işlenmiş şeker, beyaz ekmek, makarna, pilav çeşitleri, meyve şekeri, meyve suları vs).

        10

        Sahurda kahvaltılık malzemelerin tercih edilmesi daha doğru bir davranış olur. İftar vaktinde ise; uzun süre açlık sonrasına denk geleceği için yine hafif, mideyi dolduracak ama yormayacak, düşük kalorili, su ve lif oranı yüksek besinler tercih edilmeli.

        11

        Bu önerilere dikkat edildiği sürece ve miktarlar kontrol edilebildiği taktirde, Ramazan ayı boyunca kilo verebilmek de mümkündür; hem de sağlıklı bir şekilde...

        12

        Ramazanda oruç tutmak, dikkatli ve dengeli beslenme kural olrak alınırsa ZAYIFLATIR..Ama biliyoruz ki uzun süre açlık olmasından dolayı her yıl ramazan ayında ciddi kilo alan kişilerde vardır.

        13

        Sahurda protein ağırlıklı beslenip tokluk sağlamaki iftarda da hafif bir beslenme düzeni kurduğunuzda kesinlikle kilo kaybı ile karşılaşırsınız. Sahur için ;

        14

        4 yemek kaşığı az yağlı yoğurt+1 orta boy şeftali+3 tam ceviz hepsini karıştırıp , haşlanmış 1 yumurtanın üzerine tüketebiliriz.

        15

        2 yumurta ve bol maydanoz dereoto ½ bardak süt ile karıştırıp omlet yapabilirsiniz. Yanında da 1 dilim tam buğday ekmeği iyi bir tercih olacaktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ