Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ramazan Ramazanın ilk cuma namazı

        Ramazan'ın il cuma namazında camilerde yoğunluk yaşandı, cami avluları ile kaldırımlarda namaz kılındı.

        Eskişehir
        Eskişehir

        Eskişehir'de Tarihi Odunpazarı bölgesinde bulunan Kurşunlu, kent merkezindeki Reşadiye ve Çarşı Camisi'ne gelen vatandaşlar, cuma namazı kıldı, dua etti.

        Kütahya
        Kütahya

        Kütahya'da da vatandaşlar, başta Ulu Cami olmak üzere kentin tarihi camilerinden Takvacılar, Sadettin, Karagöz Paşa camilerini doldurdu. Müftülük vaizlerinden Alaaddin Özkanat, namaz öncesi Ulu Cami'den verdiği ve merkezi sistemle bütün camilere ulaşan vaazında ramazan ayının önemine ve yardımlaşmaya değindi. Cuma hutbesinin sonunda terörle mücadele ederken şehit olan güvenlik güçleri için toplu şekilde dua edildi. Camilere sığmayan çok sayıdaki vatandaş ise cami avlularına ve bahçelerine serilen hasırlar üzerinde namazlarını eda etti.

        Yalova
        Yalova

        Yalova'da da Merkez Camisi'nde çok sayıda vatandaş içeride yer bulamadığı için caminin bahçesinde namazlarını kıldı. Rüstem Paşa tarafından 17. yüzyılda yaptırılan Rüstem Paşa Camisi'nde de yoğunluk yaşandı.

        Çanakkale
        Çanakkale

        Ramazan ayının ilk cuma namazında, Çanakkale merkez ve Gelibolu Yarımadası'ndaki camilerde de cuma namazı dolayısıyla doluluk yaşandı.

        Bursa
        Bursa

        Ramazanın ilk cuma namazında, Bursa'da camiler doldu. Tarihi Ulu Cami başta olmak üzere camilerdolunca cemaat, avlu ve bahçede namaz kıldı.

        Erzincan
        Erzincan

        Ramazan ayının ilk cuma namazı için Erzincan'da vatandaşlar camileri doldurdu. Vatandaşlar, camilere sığmayınca avlularda namaz kılmak zorunda kaldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ