Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ramazan Mahya ustalarının minare şerefesindeki zorlu mesaileri

        Ramazan ayının gelişiyle birlikte, Osmanlı Padişahlarının yaptırdığı ve Selatin Camileri olarak bilinen tarihi camilerin minareleri arasına yazılan mahyalar, sıcak havalarda ustalarını daha çok zorluyor.

        Türkiye'deki özellikle Selatin camilerini, ramazan ayı boyunca mahyalarla süsleyen mahyacılar, ramazanın başı, ortası ve sonu olmak üzere mahyalandırdıkları minarelerin şerefelerinde 3 defa mesai harcıyor.

        Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinde görev alan ve "son mahyacı" olarak anılan Kahraman Yıldız ve ekibi, ramazan ayının başında Selimiye Camii'nin batı minarelerini süsledikleri "Merhaba ya şehri Ramazan" yazısını değiştirmek üzere yeniden İstanbul'dan Edirne'ye geldi.

        Caminin batı minarelerinin ikinci ve üçüncü şerefelerinde karşılıklı çalışan mahya ustaları, halat gerdikleri şerefe aralarına yaklaşık 200 ampulle yazılan "Gelin gönüller kuralım" yazısını yerleştirmek için uzun süre uğraştı.

        Mahyayı ramazan bayramında sökmek üzere yine Mimar Sinan'ın ustalık eseri minarelerine çıkacak olan ekip, Yıldırım Beyazıd'ın eseri Ulu Cami'nin mahyasını değiştirmek üzere Bursa'ya hareket etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ