Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu Real Madrid Gremio maç sonucu! Dünya Kulüpler Kupası finalini Real Madrid kazandı! - Futbol Haberleri

        FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nın 14'üncüsü, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Abu Dabi ve El Ayn kentlerinde düzenlendi. FIFA'ya bağlı 6 konfederasyonun şampiyonlarının ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin lig şampiyonunun katıldığı turnuvanın şampiyonu Real Madrid oldu.

        Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'deki Zayed Sports City Stadı'nda oynanan final mücadelesinde, son UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid ile Güney Amerika Futbol Konfederasyonunun (CONMEBOL) düzenlediği Libertadores Kupası'nı kazanan Gremio karşılaştı.

        Karşılıklı ataklarla geçen mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmadı ve takımlar soyunma odasına 0-0 eşitlikle girdi.

        İkinci yarıya hızlı başlayan Real Madrid'te Cristiano Ronaldo, 53. dakikada frikikten ağları sarsarak takımını 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın kalan dakikaların başka gol olmadı ve İspanya temsilcisi, kupayı müzesine götürdü.

        Daha önce 2014 ve 2016'da kupaya ulaşan Real Madrid, üçüncü kez turnuvadan zaferle ayrıldı ve ezeli rakibi Barcelona ile turnuvanın en başarılı takımı unvanına ortak oldu. Eflatun-beyazlılar, bu kupayı üst üste iki kez kazanan tek kulüp unvanını da aldı.

        FIFA Kulüpler Dünya Kupası'ndaki iki maçta birer gol atan Real Madrid'in Portekizli oyuncusu Ronaldo, turnuvadaki gol sayısını 7'ye çıkararak organizasyonun en golcü ismi oldu.

        İspanyol temsilcisi, geçen yıl da bu kupayı Japonya'nın Kashima Antlers takımını uzatma sonunda 4-2 yenerek 2. kez müzesine götürmüştü.

        TURNUVADA NELER OLDU?

        ÇEYREK FİNALLER

        BAE'nin El Ayn kentindeki Hazza Bin Zayed Stadı'nda oynanan açılış maçında, turnuvaya ev sahibi kontenjanından katılan BAE Birinci Ligi şampiyonu El-Cezire, Okyanusya Futbol Konfederasyonu (OFC) Şampiyonlar Ligi'nin kazananı Yeni Zelanda temsilcisi Auckland City'yi 38. dakikada Romarinho'nun attığı golle 1-0 mağlup etti.

        REKLAM

        9 Aralık'taki çeyrek final mücadelesinde, Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler Futbol Konfederasyonu (CONCACAF) Şampiyonlar Ligi'nin kazananı Meksika'dan Pachuca ile Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) Şampiyonlar Ligi şampiyonu Fas'ın Wydad Casablanca takımları karşı karşıya geldi. 90 dakikası golsüz sona eren karşılaşmanın uzatma bölümünde Victor Guzman ile öne geçen ve rakibini 1-0 mağlup eden Pachuca, adını yarı finale yazdırdı. Maçın 69. dakikasında Wydad Casablanca forması giyen Brahim Nakach kırmızı kart gördü.

        Organizasyonun diğer çeyrek final mücadelesinde Urawa Red Diamonds'ı 1-0 yenen El-Cezire yarı finale yükseldi.

        Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de oynanan çeyrek final mücadelesinde, ev sahibi kontenjanından katılan BAE Birinci Ligi şampiyonu El-Cezire ile Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) Şampiyonlar Ligi kupasının sahibi Japonya ekibi Urawa Red Diamonds karşı karşıya geldi.

        İlk yarısı golsüz sona eren mücadelenin 52. dakikasında Ali Mabkhout'un attığı golle rakibini 1-0 mağlup eden El-Cezire adını yarı finale yazdırdı.

        YARI FİNALLER

        FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda normal süresi 0-0 biten maçta uzatmalarda Pachuca'yı 1-0 yenen Gremio, ilk finalist oldu. Birleşik Arap Emirlikleri'nin El Ayn kentindeki Hazza Bin Zayed Stadı'nda oynanan yarı final mücadelesinde, Brezilya temsilcisi Gremio ile Meksika ekibi Pachuca karşılaştı.

        Orta saha mücadelesi içinde geçen ilk yarıda fazla pozisyon yaşanmazken, takımlar soyunma odasına 0-0 eşitlikle girdi. İkinci yarıda da taraflar yakaladıkları gol fırsatlarından yararlanamadı ve golsüz eşitlik bozulmayınca uzatma bölümüne geçildi.

        Uzatmalara hızlı başlayan Gremio, 95. dakikada Everton Soares'in golüyle 1-0 öne geçti. Pachuca'da ikinci sarıdan kırmızı kart gören Victor Guzman, 110'uncu dakikada takımını 10 kişi bıraktı. Bu bölümden sonra oyunun kontrolünü ele alan Gremio, skoru koruyarak mücadeleden 1-0 galip ayrıldı ve adını finale yazdıran ilk takım oldu.

        REKLAM

        Brezilya kulübü Gremio, Güney Amerika Futbol Konfederasyonunun (CONMEBOL) düzenlediği Libertadores Kupası'nda bu sezon şampiyonluğa ulaşarak bu turnuvaya katılma hakkı kazanmıştı.

        BEŞİNCİ URAWA RED DIAMONDS!

        12 Aralık'ta oynanan diğer karşılaşmada ise Fas temsilcisi Wydad Casablanca'yı 3-2 yenen Japonya ekibi Urawa Red Diamonds, beşinci oldu. Urawa Red Diamonds'un gollerini, Mauricio Antonio (2) ve Yosuke Kashiwagi kaydederken, Wydad Casablanca ise İsmail El Haddad ve penaltıdan Reda Hajhouj ile ağları sarstı.

        REAL MADRID 2-1'LE FİNALE ÇIKTI

        FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda El-Cezire'yi 2-1 mağlup eden Real Madrid, finale yükseldi. Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'deki Zayed Sports City Stadı'nda oynanan yarı final mücadelesinde, ev sahibi ülkenin son şampiyonu El-Cezire ile son UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid karşılaştı.

        Karşılaşmaya atak başlayan Real Madrid, 30. dakikada Carlos Casemiro'nun kafa vuruşuyla ağları havalandırmasına rağmen gol geçerli sayılmadı. Brezilyalı hakem Sandro Ricchi, Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi yardımıyla pozisyonu tekrar izlemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti. Kontrataklarla etkili olan El-Cezire, 41. dakikada Romarinho'nun golüyle 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

        İkinci yarıya hızlı başlayan El-Cezire'de Mbark Boussoufa, 48'inci dakikada rakip ağları sarstı. Hakem Ricchi, bir kez daha VAR sistemine başvurarak golü ofsayt gerekçesiyle iptal etti. Ataklarını daha da sıklaştıran Real Madrid, 53'üncü dakikada Cristiano Ronaldo, 81. dakikada ise Gareth Bale'in golleriyle mücadeleden 2-1 galip ayrıldı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ