Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi MAÇ ÖZETİ | Real Madrid - Juventus | Bernabeu'da çılgın maç - Futbol Haberleri

        Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde dün yine nefesleri kesen bir maç oynandı. Juventus, ilk maçta evinde 3-0 kaybettiği real Madrid önünde deplasmanda aynı skoru bulsa da son saniyede gelen penaltı golüyle yıkıldı: 1-3.

        Maça fırtına gibi giren Juve, 2’de ve 37’de Mandzukic’in kafa golleriyle 2-0’ı buldu. 60’ta kaleci Navas’ın büyük hatasında Matuidi skoru 3-0’a getirip Bernabeu’yu şoka soktu. Herkes maçın uzatmalara gideceğini ve italyan ekibinin tıpkı roma gibi bir mucizeye imza atacağını düşünürken duraklamalarda hakem real lehine penaltı kararı verdi. Juve kalecisi Buffon, itirazdan kırmızı kart görüp oyun dışı kalırken kaleye Szcsesny geçti. Beyaz noktaya gelen ronaldo, fileleri bulurken bu gol ispanyol devini yarı finale taşıdı: 1-3.

        ŞAMPİYONLAR LİGİ HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... REAL MADRID-JUVENTUS MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        REAL MADRID: 1 - JUVENTUS: 3 (2' 37' Mandzukic, 61' Matuidi, 90+6 Cristiano Ronaldo)

        UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Real Madrid, Santiago Bernabeu'da Juventus'u konuk etti.

        Dev maç golle başladı... Henüz 2. dakikada sağ kanattan gelişen Juventus atağında, Sami Khedira ortayı yaptı, arka direkte boş pozisyonda bulunan Mario Mandzukic kafayla topu ağlara yolladı.

        Golden sadece 5 dakika sonra yine Juventus etkili geldi. Gonzalo Higuain'in ceza sahası içinden yaptığı vuruşta Keylor Navas gole izin vermedi.

        REKLAM

        37. dakikada Juventus 2. golü buldu... İlk golde olduğu gibi yine sağ kanattan gelişen atakta, oyuna De Sciglio yerine giren Lichtsteiner ortayı yaptı, yine arka direkte boş pozisyonda bulunan Mario Mandzukic kafayla topu filelere gönderdi. Skor 2-0 oldu.

        İlk yarı Juventus'un 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

        Juventus, 61. dakikada skoru 3-0 yaptı. Sağ kanattan yapılan ortada, kaleci Keylor Navas topu kontrol edemeyince, topu önünde bulan Blaise Matuidi meşin yuvarlağı ağlara yolladı. Juventus bu golle skoru 3-0 yaptı.

        79. dakikada Real Madrid bir gol pozisyonundan daha yararlanamadı. Ceza sahası içinde kaleye arkası dönük pozisyonda topla buluşan Varane, dönerek vuruşunu yaptı ancak top dışarı gitti.

        Real Madrid baskısını arttırdı. 86. dakikada sağ kanattan yapılan ortaya Cristiano Ronaldo kafayı vurdu, ancak top kaleyi bulmadı.

        90+4. dakikada Benatia'nın müdahalesi sonrası Vazquez yerde kaldı, bu pozisyon sonrası hakem Michael Oliver penaltı noktasını gösterdi. Karar sonrası Juventuslu futbolcular hakeme yoğun bir şekilde itiraz etti. Pozisyon sonrasında Gianluigi Buffon kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

        Penaltı için topun başına geçen Cristiano Ronaldo meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Bu golle Real Madrid skoru 3-1 yaptı.

        REKLAM

        Maç 3-1'lik skorla tamamlandı ve Real Madrid adını yarı finale yazdırdı.

        KURA ÇEKİMİ YARIN

        Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükselen takımlar da belli oldu. Eşleşmeler, 13 Nisan Cuma günü yapılacak kura çekimi ile belli olacak.

        Yarı final kura çekimine katılacak 4 takım şu şekilde:

        - Liverpool (İngiltere)

        - Roma (İtalya)

        - Bayern Münih (Almanya)

        - Real Madrid (İspanya)

        RONALDO'NUN GOL SERİSİ 11 MAÇA ÇIKTI

        Real Madrid'in Portekizli oyuncusu Ronaldo, Şampiyonlar Ligi'nde üst üste 11 karşılaşmada gol atan ilk futbolcu oldu.

        Juventus filelerini 10. kez havalandıran 33 yaşındaki Ronaldo, Şampiyonlar Ligi'nde bir takıma karşı 10 gol atan ilk futbolcu olarak da kayıtlara geçti.

        "Şampiyonlar Ligi tarihinin en skoreri" unvanının sahibi Ronaldo, bu sezonki gol sayısını 15'e, toplam gol sayısını ise 120'ye yükseltti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ