Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji RES ihalelerinde ilk gün sona erdi - Enerji Haberleri

        Rüzgar enerjisine dayalı elektrik üretim santrali kurulması amacıyla yapılan ön lisans ihalelerine Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Mustafa İzgeç'in komisyon başkanlığında başlandı.

        25-29 Aralık'ta tamamlanacak ön lisans ihaleleriyle toplamda 32 bölge için 2 bin 130 megavatlık ön lisans verilecek.

        Bugün toplamda 430 megavatlık ön lisans verilen 8 bölge için teklifler alındı. Bugün gerçekleşen ihaleler için 101 şirket başvuruda bulundu.

        İhaleleri kazanan projeler şöyle:

        Amasya-Samsun'daki 60 MW'lık kapasitenin 49 MW'lık kısmını Doğages Elektrik Üretim AŞ Doğages RES projesi -0,88 dolar cent/kWh ile; Ekores Enerji Elektrik Üretim AŞ Taşova RES projesi 11 MW'lık kısmını -0,55 dolar cent/kWh ile kazandı.

        REKLAM

        Çorum-Kastamonu-Sinop'taki 70 MW'lık kapasitenin 5 MW'lık kısmını -0,71 dolar cent/kWh ile Ekores Enerji Elektrik Üretim AŞ Kozcu RES projesi; 65 MW'lık kısmını Res Anatolia Holding AŞ Topaz RES projesi -0,66 dolar cent/kWh ile kazandı.

        Antalya'daki 100 MW'lık kapasitenin 50 MW'lık kısmını -1,18 dolar cent/kWh ile Enyat Enerji Yatırımları ve Elektrik Üretim Ticaret AŞ Alanya RES projesi kazanırken; Dere Enerji AŞ D3 RES projesi -0,57 dolar cent/kWh ve D1 RES projesi -0,48 cent/kWh ile 10'ar megavat halinde toplam 20 MW'lık kısmını aldı. Kalan 30 MW'lık kısmı -0,52 cent/kWh ile Akhisar Enerji AŞ Dökükdağı RES projesi kazandı.

        Bitlis-Muş bölgesindeki 40 MW'lık kapasitenin 20 MW'lık kısmını 7,10 dolar cent/kWh ile Difer Enerji Sanayi Ve Ticaret AŞ Miskevank RES , 20 MW'lık kısmını 6,95 dolar cent/kWh ile Beres Elektrik Üretim AŞ Örenlik RES kazandı.

        Bolu-Düzce-Sakarya bölgesindeki 30 MW'lık kapasitenin tamamını 3,78 dolar cent/kWh ile Günışığıges Elektrik Üretim AŞ Günışığıges RES projesi kazandı.

        Elazığ'daki 40 MW'lık kapasiteyi -0,63 dolar cent/kWh ile Buca Rüzgar Güneş Yenilenebilir Enerji Ve Elektrik Üretim AŞ Buca RES projesi kazandı.

        REKLAM

        Gaziantep-Kilis'teki 40 MW'lık kapasitenin tamamı -1,63 dolar cent/kWh ile Lacivert Yenilenebilir Enerji Ve Elektrik Üretim AŞ Lacivert RES projesinin oldu.

        İstanbul'daki 50 MW'lık kapasitenin 49,5 MW'lık kısmını -1,71 dolar cent/kWh ile Gelgit Yenilenebilir Enerji Gelgit RES projesi kazanırken, kalan 0,5 MW'lık kapasite -0,65 dolar cent/kWh ile Polat Enerji İstanbul RES projesinin oldu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ