Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Reuters: ABD Büyükelçilikleri sınırlı vize vermeye başlıyor

        ABDvizebilgi servisinin, ABD misyonlarınavizebaşvurusu yapan bazı Türk vatandaşlarına gönderdiği elektronik postalarda, Türkiye'deki ABD misyonunun, sınırlı ölçüdevizebaşvurularını kabul etmeye başladığı belirtildi.

        TÜRKİYE WASHİNGTON BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

        Türkiye Washington Büyükelçiliği de ABD vatandaşlarının vize başvurularını sınırlı ölçüde almaya başladığını açıkladı. Açıklama şöyle:

        "Türkiye ABD'deki diplomatik ve konsüler misyonlarından ABD vatandaşlarının vize başvurularını sınırlı ölçüde almaya başlamaktadır."

        ABD Büyükelçiliği'nden, sınırlı vize başvuruları hakkında yazılı açıklamayapıldı.

        Türkiye'deki vize hizmetlerinin kısıtlı şekilde yeniden başlamasına ilişkin ABD Diplomatik Misyonu'nun açıklaması şöyle:

        "Türkiye'deki misyonumuzda yerel çalışanlara yönelik başka bir soruşturma bulunmadığına ilişkin Türk Hükümeti'nden ilk etapta üst düzeyde güvence almış bulunuyoruz. Ayrca Türk hükümetinden, yerel çalışanlarımızın kendi resmi görevlerini yerine getirirken gözaltına alınmayacakları veya tutuklanmayacaklarına ilişkin güvence de alınmıştır. Bundan sonra Türk Hükümeti, bizim yerel bir çalışanımızı gözaltına alma ya da tutuklama niyetine ilişkin önceden Amerikan Hükümeti'ne bilgi vermeyi taahhüt etmiştir.

        Bu ön güvenceler temelinde, Türkiye'de kısıtlı vize hizmetlerinin yeniden başlamasına izin verecek derece güvenlik durumunun iyileştiğine inanmaktayız. Hali hazırda tutuklu misyon çalışanlarımıza yönelik mevcutdavalarla ilgili ciddi endişemiz sürmektedir. Aynı zamanda Olağanüstü Hal altında tutuklunan Amerikan vatandaşlarının davalarına ilişkin endişelerimiz devam etmektedir. Amerikalı yetkililer, bu davaların tatmin edici bir şekilde çözücme ulaştırılması için Türk muhataplarıyla görüşmeyi sürdüreceklerdir."

        AA'nın haberine göre, ABDvizebilgi servisinin başvuru sahiplerine gönderdiği mesajda şu ifadeler yer aldı:

        "Türkiye’deki ABD misyonu, sınırlı ölçüdevizebaşvurularını kabul etmeye başlamıştır. ABD'ye seyahat etmek isteyen başvuru sahipleri artık yeniden randevu alabilirler. Ancak, sınırlı sayıda randevu verilebileceğinden normalden daha uzun bir bekleme süresi olabilir. Bazı durumlarda acil randevu alınabilir. Eğer acil bir seyahatiniz söz konusu ise ve istediğiniz tarihe randevu alamıyorsanız, lütfen boş olan en yakın tarihi seçiniz ve ardından acil başvuru için gereken adımları izleyiniz. Acil başvuru talebinde bulunurken lütfen seyahatinizin neden acil olduğunu açıklayınız ve önceki randevunuzun iptal edildiğini belirtiniz."

        REKLAM

        ÖNCELİKLİ OLARAK ACİL BAŞVURULAR DEĞERLENDİRİLİYOR

        Reuters haber ajansının ABD Büyükelçiliği'nin bir mailine dayandırdığı haberine göre, Türkiye'deki ABD Büyükelçiliği vize işlemlerine 'kısıtlı bir biçimde' devam edecek.

        Habertürk TV'den Mahmut Gürer'in edindiği bilgilere göre, ABD Büyükelçiliği daha önce vize randevusu almış ancak kısıtlamalar nedeniyle vize görüşmemesine gidememiş vatandaşlara bir mail yollayarak randevu işlemlerinin yeniden başlayacağını ve tekrar başvuru yapmalarını istedi.

        Ankara'nın ABD'den gelen bu kararı, bir yumuşama adımı olarak değerlendirdiği belirtildi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ