Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Cemiyet Hayatı Reyhan Gülman eski eşi Lemi Gülman'a açtığı davadan 14 milyon kazandı - Magazin haberleri

        Sosyetenin ünlü isimlerinden Reyhan Gülman, eski eşi Lemi Gülman'a açtığı mal tasfiyesi davasından 14 milyon 200 bin TL kazandı. Eski karısının kendisine dava açmasına neden olan spiker Ece Özbek'le daha sonra evlenen Lemi Gülman, boşanma davasında Reyhan Gülman'a 3.5 milyon TL tazminat ödemişti.

        Gazete Habertürk'ten Hayati Arıgan'ın haberine göre, sosyetede örnek evlilik olarak gösterilen Lemi-Reyhan Gülman çiftinin boşanma süreci şöyle gerçekleşmişti: Reyhan Gülman, spiker Ece Özbek ile ilişki yaşadığı gerekçesiyle 18 yıllık işadamı eşi Lemi Gülman'dan 6 yıl önce boşandı. Mahkeme, Lemi Gülman'ın eski eşine 18 bin TL nafaka ve 3.5 milyon TL tazminat ödemesine karar verdi. Lemi Gülman ile Ece Özbek evlenmiş, bir oğulları oldu.

        Boşanma davasının ardından Reyhan Gülman, avukatı Sibel Engin aracılığıyla Lemi Gülman'a mal paylaşımı davası açarak servetinin yarısını istedi. Eşinin kendisinden mal kaçırdığını, danışıklı olarak Gülman Grubu'nda bulunan hisselerini devrettiğini ileri süren Reyhan Gülman, mahkeme yoluyla Gülman Ailesi'ne ait 7 şirketin tüm hisselerine ve gayrimenkullere tedbir kararı koydurdu.

        REKLAM

        İstanbul Aile Mahkemesi'nde başlayan mal paylaşımı davası tam 6 yıl sürdü. Dün görülen duruşmaya Reyhan Gülman'ı avukat Sibel Engin, Lemi Gülman'ı da avukat İsmet Koçak temsil etti.

        Avukat Sibel Engin, Lemi Gülman'ın Reyhan Gülman'ı 11 yıl önce terk ettiğini, müvekkilinin evden atıldığını, çok mağdur olduğunu belirterek davanın kabulünü istedi. Lemi Gülman'ın avukatı da boşanma davasında Reyhan Gülman'ın yüklü bir tazminat aldığını, kendisine ayda 18 bin TL nafaka ödendiğini belirterek davanın reddini istedi.

        Davayı sonuçlandıran mahkeme, Lemi Gülman'ın katılma alacağı ve değer artış payı olmak üzere Reyhan Gülman'a 14 milyon 200 bin TL ödemesine karar verdi. Reyhan Gülman'a ödenecek miktar evlilik birliği içinde edinilmiş mallardan gayrimenkul ve şirket hisselerine düşen paylarından oluşuyor.

        Mahkeme ayrıca Reyhan Gülman'ında eski eşi Lemi Gülman'a 413 bin TL katılma payı ödemesine karar verdi.

        Söz konusu miktarın bugüne kadarki en yüksek mal paylaşımı rakamı olduğu belirtildi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ