Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Rıdvan Dilmen, Beşiktaş Göztepe maçı sonrası şampiyonluk hesabı yaptı! - Beşiktaş Haberleri
        1

        Rıdvan Dilmen'in değerlendirmeleri şöyle:

        İLK YARI

        "21 puan duruyordu Beşiktaş için. Başakşehir için 18, Fenerbahçe ve Galatasaray için de 21 puan duruyor... Galatasaray- Başakşehir maçı var haftaya. O maçtan faydalanmak için kazanmak zorundaydı Beşiktaş."

        2

        "Beşiktaş'ta da önemli eksikler var Göztepe'de de. 3 orta saha yok ama hoca maceraya gitmiyor. Aynı sistemle başladı, 'Yerlerine şunları oynatırım' dedi. Pepe'nin ön libero oynadığı maçlar Barcelona maçlarıydı. Medel golü yaptı."

        3

        "Göztepe gibi takımların, İstanbul'a gelen takımların oyuna ortak olması için mutlaka gol atması lazım. Bunu Demba Ba ile yakaladı ama atamadılar. Oyun disiplininden koptular."

        4

        "Talisca çok etkili. Bir forvet arkası ancak bu kadar olabilir. Kafa ile gol atıyor, pas atıyor, şut atıyor, faul alıyor. Lens de kıpırdanmış durumda. Göztepe'nin eksik kadrosu Beşiktaş'ın eksik kadrosuyla baş edemedi."

        5

        "Caner'i beğendim ilk yarıda. Babel benim Babel'im değil. Beşiktaş seyircisi de gelmiş maça. 0-0 giderken iki kritik pozisyon var. Araya atılan topta Lens'in yerde kaldığı pozisyon var."

        6

        "Beşiktaş'ın 2. golünde Caner korneri hafif hareketliyken kullandı ama bunu hakem nereden görecek. İki pozisyonda da hakeme bir şey denmez. Lens'in pozisyonu yüzde 60 faul gibi duruyor. Eğer faul varsa kırmızı kart."

        7

        "İki takımın savunması da her atakta hep çizgi halindeydi. Hakemler için de zor bir şey bu. Eksi bir şey olarak söylüyorum bunu"

        8

        İKİNCİ YARI

        "Tabii eksik oyuncuların olması da bunda etkiliydi. Şenol hoca 3-1'den sonra skoru korumak için 'Vida'yı sağ beke alıp işi sıkı tutayım' derken rakip eksik kaldı. Zaten Beşiktaş hızlı hücuma iyi çıkan bir takım. O andan sonra da kontra atak futboluna geçti Beşiktaş. Başarılı da oldu."

        9

        "Maçta 6 golün olmasının ilk sebebi Göztepe'nin buraya beraberlik için değil kazanmak için gelmiş olması. Tabii ki taraftarların coşkusu da önemli ama asıl sebep bu bana göre."

        10

        "Hayli riskli bir oyun oynadılar. Tabii riskli oynamaları çok pozisyona girdikleri anlamına gelmiyor. Kontrolsüz atağa çıkıyorlardı o yüzden skor da böyle oldu zaten."

        11

        "Beşiktaş 'Bu işte varım, devam edeceğim' dedi. Beşiktaş'ın 6 maç kazanması kendi adına yetmeyebilir. Çünkü Galatasaray Başakşehir'i yenerse diğer 6 maçını kazanması halinde şampiyon oluyor."

        12

        "Şu anda ipler Galatasaray'ın elinde. İplerin Beşiktaş'a geçmesi için Galatasaray maçına en kötü şu anki puan farkıyla gitmesi lazım. En kötü şartlarda bu da tabii. Tabii o maçın final maçı olması için hata yapmadan oraya gitmeleri lazım."

        13

        "Talisca yine harika bir performans sergiledi. Quaresma ve Talisca zaten içerdeki maçlarda başka bir seviyeye çıkıyorlar. 35-40 bin seyirciyi görünce iyice coşuyorlar. Çok genç bir oyuncu ama gol attırıyor, atıyor. Sürpriz goller atıyor hem de."

        14

        "Yani top Talisca'ya geldiğinde seyirciler çekirdek yerken bir anda durabiliyorlar. Çünkü bir anda gol atabiliyor. Bu yüzden aslında çok doğru bir kulübe geldi Talisca."

        15

        "Benfica'da kalsaydı veya bu kadar hücum oynamayan bir takıma gitseydi bu gelişimi yapamayabilirdi. Müthiş bir özgüven ve gelişime açık olduğunu gösterdi."

        16

        "Maçın oyuncusu Talisca'nın yanında Fabri bana göre. Göztepe'ye maçın kaderini değiştirmek için iki fırsat geldi. Ancak bu fırsatları değerlendiremediler. İkincisini de Fabri olağanüstü şekilde kurtardı. Yılın kurtarışı olabilir hatta."

        17

        "Fikret Orman'ın Demba Ba açıklaması bence çok abartıldı. Muhabirin sorması üzerine spontone bir cevaptı bu bana göre. İki tane cevap olasılığı vardı. Ya 'Sezon sonunda bakarız' diyebilirdi. Ya da 'Biz kesinlikle ilgilenmiyoruz' diyebilirdi. İkincisini söylese 7 hafta sonra bu sefer 'Yalan söyledin' denecekti. Fikret Orman zaten bunları söylerken sözlerinin buralara geleceğini de tahmin etmemiştir."

        18

        "BEŞİKTAŞ ŞİKECİ SPORCU ALIR MI?"

        "Beşiktaş, şikeci sporcu transfer eder mi? Kontrarı biten bir oyuncudur Demba Ba. Şimdi maçın başında kaçırdığı pozisyon için söylenenler olmuştur."

        19

        "Beşiktaşlı arkadaşlarımız keşke şu Demba Ba'yı alsaydık demedi mi? Bence şu an Göztepe'de testten geçiyor. Göztepe, Beşiktaş için riske girmiş oldu. Jahovic gibi bir oyuncuyu verip Demba Ba'yı aldılar. Allah için çok faydalı oluyor."

        20

        "Selçuk Şahin, çok tecrübeli bir futbolcu. Tamam Fenerbahçe'de oynadın, birkaç yıl daha futbol oynayacaksın ama yaptığın doğru değil, yakışmadı."

        21

        "Hakem bazı kararlarda Beşiktaş lehine tolerans gösterdi. Çok başarılı bir hakem o pozisyonda avantaj uygular, sonra sarı kart gösterir. O pozisyonda itirazdan kırmızı kart gördü. 11'e 10 oyun çok etkiliyor."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ