Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Rıdvan Dilmen'den Aykut Kocaman yorumu - Galatasaray Haberleri
        1

        TRT Spor'da yayınlanan Futbolun Zirvesi programında Levent Özçelik, Teknik Direktör Mustafa Denizli ve Spor Yorumcusu Rıdvan Dilmen haftanın futbol gündemini değerlendirdi.

        2

        Dilmen, Aziz Yıldırım ile Aykut Kocaman hakkında konuştuklarını söyledi:

        3

        "Ben bildiklerimi anlatayım... Dün Aziz Bey ile seyahate çıktım. 'Ne oldu dedim?' o da, 'Ben de senin gibi biliyorum.' dedi. 'Pazartesi akşamı Ali Yıldırım ile telefondan konuşuyordu ben aldım, canını sıkma dedim."

        4

        "10 saniye konuşmuş. Benim algıladığım istifa etmeye karar verdiği yönündeydi. Ben de programımda birilerinin karar vermesi gerektiğini söyledim.

        5

        Aziz Yıldırım, 'Problemimiz yok.' diyor. Benim fikrim 6 haftalık sürece göre karar verileceğini düşünüyorum."

        6

        Rıdvan Dilmen, Aykut Kocaman'ın bu sezonu gözden çıkardığını düşünmediğini dile getirdi:

        7

        "Böyle olması da mümkün değil. Bu 6 haftanın çok önemli olduğunu, farkı da 3-4 puana düşerse; 3-4 oyuncuyla şampiyonluk yarışında olacağını düşünüyor."

        8

        "Geçen maç sonunda, 'Gitsin' demiştim ama olgun ve profesyonel baktığında, 'İstifa etmemeliydi.' dedim. En büyük riski kendi aldı. Sivas maçı önemli. 6 maçta 15-16 puan almalı... Almazsa da ilk puan kaybında sıkıntı olur."

        9

        Ünlü yorumcu, Van Persie'nin Fenerbahçe'deki durumuyla ilgili de konuştu:

        10

        "Van Persie kendini takıma ait hissetmiyor. Sağlıklı bir spora gelmiş gibi. Aziz Yıldırım, Mehmet Topal'ın kadro dışı bırakıldığı ile ilgili bir şey demedi. Tüm oyuncuların alacaklarının ödendiğini söyledi."

        11

        Galatasaray'ın performansına değinen Dilmen, teknik direktör Tudor'un kredisinin fazla olduğunu vurguladı:

        12

        "Galatasaray, kazanması gereken her maçı kazandı. Fenerbahçe'nin bu yarışın içinde olması için 6 maçta 14 puan alması lazım minimum.

        13

        Galatasaray, iyi top oynayarak istediği oyunu aldı. Başakşehir ve Beşiktaş deplasmanlarında beraberlik kötü değildir. Tudor bence fazlasıyla kredi sahibi olmuştur."

        14

        "Başakşehir çok iyi bir takım. Galatasaray'ın Başakşehir ve Beşiktaş maçları zor olacaktır. Kazanırsa da, 'Nasıl kazandı?' diyemeyiz. Ben geçen sene Tudor'u Futbol Zirvesi'nde yedim ama başaramadım."

        15

        "Sezon sonu Tudor ile yollar ayrılabilirdi ama yönetim arkasında kaldı ve başarı da geldi. İyi tranferler de yapıldı. İyi teknik direktör ya da kötü teknik direktör ayrımı da yönetime bağlı."

        16

        Dilmen, Galatasaray hakkında söylediği “Kanunsuz bir şey yaptılarsa” sözleriyle ilgili olarak ise şunları söyledi:

        17

        "Herkes her şeyi yapabilir Türkiye'de. Ben o gün yayından çıktıktan sonra Twitter'da büyük tartışma olduğunu öğrendim. Hakikaten yanlış anlaşılabilirsin bu sözlerden dolayı... Ben böyle edepsiz bir insan mıyım...

        18

        Galatasaray kim ben kimim? Böyle bir şımarıklık, edepsizlik yapar mıyım? Ben orada ironi de yapmadım. Fenerbahçeli kaleci Ertuğrul hakkında da yorum yaptım.

        19

        Ben Fenerbahçeliyim ama, her takıma saygı duyarım. Mahkemeye verirlerse saygı duyarım, oraya da giderim ne yapayım?

        20

        Millet belden aşağı gidiyor, tek kelime yok ama bizde hemen... Neyse yani sağ olsunlar değerli görmüşler beni, görüşlerime değer vermişler."

        21

        Ancak 2 hafta önce ben Dursun beye telefon açtım... Kendi resmi sitelerinde terör örgütünün amblemi olduğu algılanan bir şey vardı.

        22

        "Başkanım bakın sizin sitede tuhaf bir durum var, sizi zor durumda bırakır bir bakın' dedim. Teşekkür etti. Aynı resmi siteden beni mahkemeye verdiklerini açıkladılar."

        23

        Zaman gösterecek, futbolda çok farklı bir şey var. Ben dünyanın en sabırsız adamıyım. Ben futbolda sabrı öğrendim.

        24

        Türkiye'de her şeyi zaman gösterecek. Bana alzheimer dediler. Zannediyorlar ki ben onları görmüyorum, bilmiyorum."

        25

        MUSTAFA DENİZLİ

        Mustafa Denizli, Galatasaray'ın ligdeki durumunu değerlendirdi:

        26

        "Şampiyon olmak için derbileri kazanmak mecburiyeti yoktur. O doğru bir ifadedir. Sadece 1-2 maç akılda kalabilir, kimse niye böyle oldu demez şampiyonlukta. "

        27

        "Önemli olan amaca ulaşmaktır. Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor maçlarını kazansaydı, belki de yarış şu anda devam etmiyordu."

        28

        "Başakşehir'in Galatasaray'ı yenmesi sürpriz mi olur? Değil tabii ki. Galatasaray, Gençlerbirliği maçındaki gibi oynarsa, çok sıkıntı çeker. Galatasaray iyi oynadı ama, maçı 2. yarının başında kopardı. "

        29

        "Galatasaray müthiş coşkuluydu. Bizde atasözü vardır 'Eğri gemi, doğru sefer.' Galatasaray golleri attıkça oyunda mutlak hakim oldu. Galatasaray hak etti mi, etti. Ama çok mu iyi oynadı?"

        30

        "Üçlü savunma kimlere karşı oynanır? Üçlü savunma, 4-4-2 oynayan takımlara karşı bir savunma olarak konmuştur. Parselasyonda bir sıkıntı vardı. Gomis ve Eren, koşu yollarını bulamadılar. Üçlü savunma Başakşehir karşısında sıkıntı yaratır."

        31

        Sneijder ile Belhanda'nın kıyaslanmasıyla ilgili de konuşan Denizli, ikisinin de çok farklı özelliklere sahip olduğunu söyledi:

        32

        "Sneijder'in Belhanda'dan çok farklı özellikleri var. Galatasaray'ın kadrosu geçtiğimiz yıllardan daha kaliteli. Doğru transferler yaptığı da çok net ortada. Galatasaray'ın imkanı olduğu zaman yapar."

        33

        Denizli, Arda Turan'la ilgili ise şunları söyledi:

        34

        "Arda Turan'ın Türkiye'ye dönmemesi lazım. Huzuru da oynama isteği de kaçar. Bence dönmemesi lazım. O mücadeleyi verecek."

        35

        "Her oyuncu böyle dönemler yaşayabilir. Yılmayacak, çalışacak. Barcelona'ya gitmeden, bir çizgi alttaki Atletico Madrid'deydi. Hala öyle takımlarda oynama şansı var. Zaten Arda Türkiye'ye gelmez."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ