Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Rıdvan Dilmen'den Fenerbahçe-Yeni Malatyaspor maçı yorumu - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin Evkur Yeni Malatyaspor'u 3-1 yendiği maçı NTV Spor'da yayınlanan %100 Futbol programında yorumladı.

        2

        İLK YARI SONU

        Anadolu kulüpleriyle oynadığınızda hocanız ilk 15 dakikaya dikkat etmenizi ister. Etmezsen 2-0 olabiliyor bir anda. Malatyaspor’un pozisyonları, direkten dönen topları var.

        3

        Giuliano’yu forvet arkası bekliyorduk. Ozan’ın da Gençlerbirliği dahil olmak üzere ikinci direğe koşuları var. Müthiş bir coşkuyla iyi başlayan bir Fenerbahçe izledik.

        4

        Tekrarını görmedim ama ilk golde faul var gibi geldi bana. Ama o pozisyon olmasa da Fenerbahçe atar diye düşünüyordum. Fenerbahçe maçın ikinci yarısında skoru garantilerse başka futbolcuları oynatabilir Kocaman.

        5

        Malatyaspor bu skoru beklemiyordu. Janssen ile başlar diye düşünürken, Soldado ile başladı. Soldado kendisini iyi oynamak zorunda hissetti. Böyle bir ilk yarı kimse beklemiyordu. Fenerbahçe çok ciddi bir skor avantajı elde etti ama pozisyonlar da verdi.

        6

        Giuliano müthiş bir vuruş yaptı. Oralarda oynamaya alışık bir futbolcu. Kanatta oynamasına rağmen çok koşabiliyor. Giuliano çok istekli, fizik kalitesi iyi. Alex’in bölgesinde oynamadığı için ekonomik oynayamıyor. İçeriye giriyor daha çok.

        7

        Dirar, 15-20 dakika çok etkiliydi. En çok koşan oyuncular belli. Atak gelişimleri bazen orta saha ve beklerin performansına bağlı. Dirar, daha basit oynuyor. Valbuena gibi değil.

        8

        135 dakikada 10 gol… 3-0’dan 4-3 ve 6-1 gibi skorlar yolun sonu demektir. Böyle üst üste sonuçlar tarihinde yoktur. 0-0 maç şu ana kadar yok. Bu da ligin kalitesini gösteriyor.

        9

        MAÇ SONU

        Gol olduktan sonra 3-1’i koruyalım, kontra olursa pozisyonlara girelim dedi Aykut Kocaman… Skora güvendiği için de Fernandao’yu oyuna soktu. Anadolu’daki takımlar ilk 15 dakikaya dikkat ederler. 2-0 oldu, ilk 30 dakikada maç bitti.

        10

        İlk yarım saat Fenerbahçe çok iyi oynadı. 1-2 pozisyon verdiler. Fenerbahçeli oyuncular ikinci yarıda derbiyi düşünmeye başladılar. Fenerbahçe yapması gerekeni yaptı ve kazandı. Fenerbahçe’yi ilk bölümde beğendim.

        11

        Rakiplerine çok duran top imkanı verdiler. Malatyalı oyuncular hücum faul yaptılar. Fenerbahçe için erken final diyebiliriz. Kocaman belki takımın santraforunda bir değişiklik yapabilir. Herkes 4-2-3-1 bekliyordu. Aykut Kocaman ise hayır ben 4-3-3 oynayacağım dedi.

        12

        Fenerbahçe puan olarak derbi öncesi rakibinden çok geride. Haftaya oynanacak derbi Fenerbahçeli futbolcular için başladı. Fenerbahçe kazanmak için oynayacaktır. Çünkü puan olarak geride.

        13

        Fenerbahçe’nin gol atıcıları daha devreye girmedi. Bu gol adedini öndeki oyuncuların paylaşması lazım. Webo, Emeniko, Sow ve Kuyt döneminde atılan golleri hatırlayalım.

        14

        2-0 hatta 1-0’dan sonra psikolojik faktörler vardı. Ozan’ı 2-0 iken pek göremeyebiliriz. Her takımda bir tane uçurtma olacak. Bu eksiklik Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ta da var. Topla gelen, topsuz oyuncu yakalayabiliyor.

        15

        Derbi maçlarda futbolcular 120 dakika bile oynayabiliyor. Bu maçlar kafada ve kalpte başlar… İki takımın teknik direktörü de topu ileride tutmak isteyecek. Hem Galatasaray’ın hem de Fenerbahçe’nin 10 ismi yazılabilir. Antrenörler inşallah şu oynar, bu oynar diye düşünecektir. İnsanlar artık Galatasaray maçını yaşıyor.

        16

        Mehmet Topal’ın bu sezona formda ve istikrarlı başlamadığı ortada. Fenerbahçe’de Dirar’ı ise geberik hiç görmedik. Gelecek hafta Fenerbahçe’nin kulübesinde en az 3 farklı isim olacak.

        17

        Aykut Kocaman artık Van Persie’yi unutsun. Daha önce de söyledim. Van Persie’yi unutmak lazım. Aykut Kocaman, ilk geldiğinde Van Persie’yi kazanmak istiyordu. Ama tatile gelmiş gibi.

        18

        Yeni transferler daha önce İstanbul’a gelmemişti… Bunun sıkıntısını yaşıyor. Soldado, Giuliano, Neto gibi isimler Topuk Yaylası’nı gördü mü?

        19

        Galatasaray ise daha farklı şekilde lige girdi. Fenerbahçe’nin hocası 8.haftada Soldado ve Janssen arasında kaldı. Galatasaray’da öyle bir şey var mı ? Yok.

        20

        Galatasaray ise daha farklı şekilde lige girdi. Fenerbahçe’nin hocası 8.haftada Soldado ve Janssen arasında kaldı. Galatasaray’da öyle bir şey var mı ? Yok.

        21

        Bu maç Şenol Güneş ve Abdullah Avcı’yı da çok ilgilendiriyor. Okan Buruk’u ilgilendirdiğini düşünmüyorum. Trabzonspor’da Ersun Yanal muhtemelen bırakacaktır. Çünkü çok ciddi bir travma. Beşiktaş ile Başakşehir arasındaki maçta takımlara 1 puan ver, istemezler. Kazanmak isteyeceklerdir.

        22

        Galatasaray stratejisini değiştirmemeli. Onun için zaten liderler. Hiç kimsenin hayal edemediği bir 9.haftaya giriyoruz. Şampiyonluk için iddiaları olan takımlar ortada.

        23

        Fenerbahçe derbiyi kaybederse havlu atar lige… Uzun bir maraton falan olmaz. Ama Fenerbahçe kazanırsa farklı olur. Bu hafta Beşiktaşlılar, Fenerbahçe’nin kazanmasını isteyecektir.

        24

        Ali Koç değil de başka bir aday olsaydı, şu mayıs ayı gelsin istenirdi. Fenerbahçe kongre üyeleri seçimi bekliyordur. Aziz Bey skora göre mi başkanlık yapar? Asla. Aziz Bey her türlü Mayıs ayını görmek ister.