Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Rıdvan Dilmen'den Türkiye-Arnavutluk maçı yorumu - Futbol Haberleri
        1

        Rıdvan Dilmen, Türkiye-Arnavutluk maçı öncesi FOX TV'de Milli Takım'ı yorumladı. Dilmen, Erol Alkan'ın Milli Takım'a alınmasıyla ilgili çarpıcı sözler söyledi.

        2

        Lucescu'nun davranışları beni gelecek ile ilgili ümitsizliğe düşürüyor. Çünkü çok değerli bir teknik adamdır. Ancak tercihlerde bir takım özellikle son günlerdeki spekülasyonlar biraz ürkütüyor beni.

        3

        Yoksa gençleştirme politikası, bu oyuncuları izlemek istemesi sonuçları asla benim için önemli değil. Bu 11'lerin ne verebileceği önemli.

        4

        Zaten maçtan sonra görüşeceğiz. Çarpıcı iddialar var. Bu iddialar doğruysa Lucescu falan yani Türkiye'de kusura bakmayın diyeceksiniz göndereceksiniz.

        5

        Eğer bu doğruysa çok sıkıntılı bir süreç başlayacak diye düşünüyorum yarından itibaren Türkiye'de.

        6

        Bir kardeşimiz, bir oyuncu ismi Erdal, gurbetçi kardeşimiz. Surinam asıllı Hollanda'lı Milli Takıma'a davet edilmiş. Gurur verici herkes için.

        7

        Ancak oyuncunun background'ına baktığımız zaman, tabii ki 1-2 ayda çağ atladıysa farklı ama bin Euro'ya çalışan bir oyuncu ki olabilir.

        8

        Eğer bugün Türkiye'de 2. ve 3. liglerde bile oynayamayan bir oyuncuysa ve Milli Takım'a geliyorsa bu gerçekten gündemin bence yılların en büyük bombası olur.

        9

        Antrenörü aradım 'beğenmedik' dedi. Milli Takım antrenmanları deneme tahtası değildir. Bu anlamda soru işareti var.

        10

        Gündemi sarsacak bir konu, Erdal'ın konusu. Gönül ister ki defalarca oynasın. Sadece videodan izlenmiş bir oyuncu kampa gelemez.

        11

        Türkiye'de deneyimi olan ancak kendini göstermemiş bir oyuncu olması ilginç. Böyle bir maça çağıramazsınız, Hollanda'da gidip en az iki maçını izlersiniz.

        12

        Lucescu Milli Takım için uygundur, değildir başka ama geldiği günden beri tartışılıyor. Kariyerine saygısızlık etmek istemem. Daha yarışmacı bir teknik adam.

        13

        Rakip her ne kadar Arnavutluk olsa da biz de oraya doğru gidiyoruz. Hatta onlar yavaş yavaş yukarı giderken biz geriliyoruz.

        14

        Genç bir takım 2022'ye aday oyuncumuz var mı diye bakıyoruz. Üç dört tecrübeli abi ile birlikte.

        15

        Teknik adamın bu tercihleri doğal. Romanya ve Arnavutluk doğru seçimler. Kenan mesela nasıl oynayacak bakacağız.

        16

        Futbol bizim bir hayat parçamız. Arnavutluk deyip geçmeyelim, ay-yıldızlı kazanırsa mutlu olacağız. Bir şekilde Dünya takip ediyor. Bu takımda ışık var mı bakacağız.

        17

        Yayına gelmeden Tolunay Kafkas ile konuştum. 17 ve 19 yaş grubumuz Avrupa Şampiyonasında ilk grubu geçmişler. Demek ki potansiyelimiz var.

        18

        Kenan ve Barış ikinci kez oynuyor. Tercih doğrudur deniyor bu isimleri. Cengiz mesela deneyim kazanacak. Mesela ben kendimden biliyorum.

        19

        İlk beş maçta kötü oynamıştım. Maç sayısı arttıkça iyi oynamaya başladım. Deneyim kazanmaları lazım.

        20

        Barış tercihi mesela Şener'in çok süre alamamasından kaynaklı. Takımında oynayan isim tercihi doğrudur. Cenk oynuyor ve Negredo bekliyorsa demek ki oynayabiliyor.

        21

        MAÇ SONU

        Yılmaz hoca ve Melih maçı çevirmek için her şeyi yaptı ama olmadı. Yılmaz hoca maç sonunda daha sert gider diye söyledi. Gülüyoruz ağlanacak halimize.

        22

        Dünyada 73. sırada Arnavutluk, 54 dakika 1 kişi eksik kalıyor ve berabere bile kalamıyor.

        23

        Tabii ki Arnavutluk geçmiş yıllara göre çıkışta. Son üç maça bakarsak toplam 8 gol yedik. Bu istatistikler gösteriyor... Türk Milli Takımı nereye koşuyor... Buradan kaç oyuncu oynayacak? En az 6 oyuncu oynayacak.

        24

        Ne oynadığımız belli değil. İsveç takımı yıllardır aynı formayı giyer, İtalyanlar da mavi forma giyer. Belli ekolleri vardır onu oynarlar.

        25

        Balık baştan kokar. Ben çok sert gitmek istemiyorum ama muhtemelen yarın ya da sonraki gün izleyici kaçar. Dizi daha önemli olur.

        26

        Bir sporcu kardeşimiz gelmiş A Milli Takım oyuncusu olarak gelmiş. Çok yetenekli olabilir. Daha önce Ümit Milli Takımda oynamış. Bir yere eleman alınırken CV bakalır.

        27

        Elazığspor'da 19 dakika oynamış. Kocaeli Birlikspor'da oynamış sonra Dordecht takımına gitmiş. Hollanda'ya gidip oyuncuyu izlediler mi? Hayır.