Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Akhisarspor Rıdvan Dilmen Galatasaray Akhisarspor maçını değerlendirirken Fernando Muslera ve Bafetimbi Gomis'le ilgili konuştu - Galatasaray Haberleri
        1

        Galatasaray, Süper Lig'in 15. haftasında Akhisarspor'u, 2-0 geriye düştüğü maçta uzun yıllar unutulmayacak bir geri dönüşe imza atarak 4-2 yendi ve maç fazlasıyla yeniden liderliğe yükseldi.

        2

        6 golün çıktığı bu mücadelede 2 kırmızı kart vardı! Akhisarspor'da Miguel Lopes, Galatasaray'da Bafetimbi Gomis, takımlarını 10 kişi bıraktı. Hakem Ümit Öztürk ayrıca Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk'u tribüne gönderdi.

        3

        Ünlü spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Galatasaray-Akhisarspor maçını değerlendirdi. Fernando Muslera'nın iki haftadır Tudor'u göndermek için her şeyi yaptığını dile getiren Dilmen, Gomis'in kırmızı kartıyla ilgili de konuştu.

        4

        Dilmen, mücadelenin ilk yarısı sonrasında şunları söyledi:

        "Igor Tudor ya gider ya da kredi kazanır. Ben buradan Galatasaray'ın geri dönme ihtimali yüksek diye düşünüyorum."

        5

        "3'lüye dönüp Eren'i sokarsa... Hatta biraz daha risk alıp Rodrigues'i sokarsa... Tudor'un son Telekom maçı olabilir. Kesinlikle bu riski almalı."

        6

        "Muslera, iki haftadır Tudor'u göndermek için her şeyi yapıyor. Olcan'ın attığı gol de muazzam. Ama bu gole davetiye çıkaran Muslera."

        7

        "Akhisar 3. golü atmazsa bu maçta maksimum 1 puan alır çünkü Galatasaray ikinci yarıda iki gol bulacaktır."

        8

        "Hakemin direkt kırmızı kararı yanlıştı, Lopes'i ikicni sarı karttan atmalıydı."

        9

        Dilmen'in maç sonu değerlendirmeleriyse şöyle:

        "Bu maçın benzerini Orduspor mücadelesinde yaşamıştı Galatasaray. Bir de Mersin maçı vardı. Yine öyle bir maç, yine bu stattaydı. O maçları hatırlattı Galatasaray."

        10

        "İlk yarıyı 2-0 geride kapatıyorsunuz, taraftar da haklı bir şekilde tepki koymaya başladı. Ancak sarı-kırmızılılar ikinci yarıda geri dönmeyi başardı."

        11

        "Galatasaray büyük bir camia. Aslında bakarsak 4-2 öne geçerken de iyi oynamadı bence. Galatasaray'da daha çok bireysel performanslar ön plana çıktı."

        12

        "Fernando Muslera'nın kötü performansı vardı, hakemin hatalı kararları vardı."

        13

        "Bafetimbi Gomis'e verilen kırmızı kart ağır. O pozisyonda iki oyuncuya da sarı kart gösterilmeliydi."

        14

        "Akhisarspor'un gördüğü de dediğim gibi direkt kırmızı kart değil ikinci sarıdan olmalıydı. Ancak oyuncu sonuç olarak dışarı atılmalıydı."

        15

        "Maçın en doğru kararı son pozisyonda hakemin penaltı pozisyonlarında avantaj oynatması oldu. Tabii bu karar, önceki hatalarını telafi etmez."

        16

        "Galatasaray, alan bulmaya başladıkça Sofiane Feghouli ve Younes Belhanda'nın performansları da arttı. Ancak 11'e 11 olsaydı işi zordu. 10 kişiyken direnemezsin."

        17

        "Hiç kimse Galatasaray'ın iç sahadaki iyi performansını konuşmuyor. Tabii büyük maçlardaki kötü performans da bunun nedeni oldu."

        18

        "Öyle tuhaf şeyler oldu ki, bugün Fernando Galatasaray'a geldiğinden beri ilk golünü yaptı. Antrenör için de zor bir müsabakaydı. Baskı altında çünkü. Doğal bir baskı. Galatasaray, bir 5 yemiş, bir 3 yemiş. Avrupa kupalarında yok... "

        19

        "Taraftarın Fatih Terim beklentisi yanlış bir şey değil ancak bu Tudor'un üzerinde büyük bir baskı oluşturdu."

        20

        "Bu kaosun içinde oynamak kolay değil ancak iç saha maçlarını kazanarak ayakta kalmayı başardılar."

        21

        "Galatasaray tarafarını tebrik ediyorum. Büyük maçlarda kötü sonuçlar almış bir takım ve bir travma vardı. Ancak bu ortamda takımlarını çok iyi desteklediler."

        22

        "Muslera, Türkiye'ye gelmiş en büyük kalecilerden biri ancak hemen toparlanması lazım. Son sezonki performansları iyi değil."

        23

        "Badou Ndiaye'yi çok beğenmem aslında ancak bu maç harika oynadı. Oyunun iki yönünde de harika oynadı, hatta 3 kişilik oynadı. Asist de yaptı. Tartışmasız maçın adamıydı."

        24

        "Futbol böyle bir oyun. Tudor'un son basın toplantısı olabilirdi. Tudor'un başarısızlığını tartışmamak lazım."

        25

        "Bütün medyanın Fatih Terim konusunda bir baskısı var, Tudor da bunun farkında. Ancak UltrAslan grubu, teknik direktör ayırt etmeden takımını desteklemeye devam ediyor."

        26

        "Ligin ikinci yarısında çok daha farklı bir Feghouli izleyeceğiz, bence şu anda yüzde 40'larında falan. Devre arası kampından sonra farklı bir Feghouli izleyeceğiz, bu dediğimi unutmayın."

        27

        "Serdar Aziz'in elle kestiği bir pozisyon vardı ikinci yarıda, hakem faul verdi. Hasan Ali aynısını derbide yaptı, penaltı çalınmadı. Aynı pozisyon. Hakemler standartsız kararlar veriyorlar."

        28

        "Gomis'e en fazla bir maç ceza vereceksin. Zaten haksız yere dışarı atmışsın adamı. Biz futbol adamıyız, pozisyonu gördük. İzleyip, cezası hakkında uygun bir karar verilmeli."

        29

        "Kurallara göre direk kırmızı olduğu için en az 2 maç olacak. Bir veremeyeceğine göre 2 maç ceza gelecek ama sonrasında tahkim ile 1 maça düşürülecektir. Böyle de olmalı."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ