Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Rıdvan Dilmen ve Metin Tekin, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini yorumladı - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Süper Lig'in 6. haftasında 13 puanla averaj farkıyla 2. sırada bulunan Beşiktaş, 8 puandaki Fenerbahçe'ye konuk olacak. Tüm Türkiye'nin merakla beklediği dev derbiyi ünlü futbol yorumcuları Rıdvan Dilmen ve Metin Tekin değerlendirdi...

        2

        RIDVAN DİLMEN: Özgüven, futbolda önemli etken. Daha 5. hafta sonunda, 3 yıl şampiyon olamayan Fenerbahçe'nin, rakiplerinin 5 puan gerisinde kalacağını söyleseler pek inanmazdık.

        3

        "Hücum futbolunu seven, rakip kim olursa olsun aynı strateji ve formatla oynamayı tercih eden Şenol Güneş'in ofansif kadrosu oldukça özgüvenli."

        4

        "Diğer tarafta özgüven problemi yaşayan bir Fenerbahçe var. Onların en büyük artısı müthiş taraftarı. İkincisi, 1. haftaki Fenerbahçe'ye göre 6. haftadaki Fenerbahçe'nin fiziki kapasitesi daha üst düzeyde olacak."

        5

        "Ülkede müthiş bir algı var; 'Beşiktaş'ın kadrosu Fenerbahçe'den çok daha güçlü' diye… 'Çok daha' tanımlaması biraz abartılı. Daha yetenekli diyebiliriz."

        6

        "Ama Fenerbahçe de anlatıldığı kadar yeteneksiz bir takım değil. Evet Beşiktaş son 2-2.5 yıldır bu ligin en iyi futbolunu oynayan takımı, haklı şampiyonluklar elde ettiler ama Fenerbahçe de Beşiktaş'ın çok gerisinde değil."

        7

        "Üstelik Fenerbahçe bu maçı kazanırsa, puan farkı 2'ye inecek. Beşiktaş geçen yılki ileri dörtlüsüyle oynuyor; Cenk, Quaresma, Babel, Talisca..."

        8

        "Arkadaki iki oyuncu Atiba-Oğuzhan. Yani bir alışkanlığı var. Fenerbahçe'ye bakınca öndeki üç forvet oyuncusu geçen sezon Fenerbahçe'de değillerdi. Bu da gelişiyor."

        9

        "Fenerbahçe'de Isla, Beşiktaş'ta Caner, oynarsa Adriano, oynamazsa onun yerine oynayacak diğer bek. Yani iki takımın bekleri derbide öne çıkar. Çünkü önlerinde oynayan yetenekli oyuncular Valbuena, Giuliano, Babel, Quaresma çok geri dönen oyuncular değil."

        10

        "Yani Caner'in arkası Beşiktaş'ta oynayacak sağ bekin arkası, tabii ki aynı şeyler Fenerbahçe için geçerli yani maçın kaderini yardımcı hakemlerin yanında oynayacak bekler belirleyecek. İki takım da duran topları sonuçlandırıyor."

        11

        "Hafta bittiğinde Fenerbahçe'nin, Beşiktaş'ın 8 puan gerisinde kalması kötü olur. Bazıları, 'Daha 26 hafta var yarıştan kopmaz' diyebilir ama yarıştan koparlar."

        12

        "Bir takımla çekişmekle, iki-üç iyi takımla birden çekişmek kolay işler değil. Beşiktaş'ın ise yenilgi halinde büyük bir kaybı olmaz."

        13

        "Fenerbahçe'nin 9. haftada Galatasaray deplasmanında oynayacağı maçtan sonra, duş alıp otobüse bindiği anda liderle arasındaki puan farkı 4 ve daha altındaysa hangi takım lider olursa olsun o takım kadar yarışta şansı olur."

        14

        "Klasik olacak ama Fenerbahçe'nin yenilgi halinde kaybedecek çok şeyi var, Beşiktaş'ın kaybı sadece 3 puan olur."

        15

        "Bu tabii ki oyun içindeki birinci dakikadan son saniyeye kadar skorla ilgili psikolojik etkenleri, oyun stratejilerini, teknik direktör inisiyatifinin de dışına çıkarır oyunu."

        16

        "Bizim oynadığımız yıllardan farklı artık deplasman kavramı... Kadıköy, Ali Sami Yen ve İnönü o zamanlar deplasman değildi."

        17

        "Şimdiki adıyla Ülker, Vodafone ve TT Stadyumu artık deplasman… Fenerbahçe'nin de müthiş bir taraftar desteği ile çok ama çok tempolu oynayacağını düşünüyorum. Fenerbahçe'nin de en büyük artısı bu olacak."

        18

        METİN TEKİN: Artılar ve eksiler deyince olaya matematiksel olarak bakmak gerek. Beşiktaş'ın 13, Fenerbahçe'nin 8 puanı var. 5 puan fark, Beşiktaş lehine önemli bir kredi.

        19

        "Cebinizde 5 puan farkla Kadıköy'e derbiye gitmek, hem oyun hem de psikolojik olarak büyük bir avantaj sağlayacaktır. Beşiktaş'ın en büyük avantajı ve artısı bu."

        20

        "Diğeri ise takım kalitesi ve oyun gücündeki farkı. Son bir haftaya baktığımızda Şampiyonlar Ligi'nde Porto ve üç gün sonra Konya galibiyeti, oyununa ve oyuncu kalitesine olan güveni bir kez daha artırıyor."

        21

        "Fenerbahçe'nin artısı nedir diye bakarsak, ligin başındaki oyunu ile son Alanya maçındaki gelişimi, değişimi demiyorum gelişimi, çünkü Fenerbahçe bir oyun değişimine gitmedi."

        22

        "Fenerbahçe, hep aynı oyunu oynamaya çalışıyor ve bu oyunda gelişim gösteriyor. Tüm bunlara baktığımızda Beşiktaş deplasmana gidiyor bile olsa önde olduğunu söyleyebiliriz."

        23

        "Bence Beşiktaş'ın kadrosu daha iyi... Çünkü oyunu ve aldığı sonuçlarla bunu ispatlamış bir kadro. Fenerbahçe'de yetenekli oyuncular var ama Beşiktaş'ın yıldızları kendini kanıtlanmış durumda."

        24

        "O yüzden isim isim de baksanız, birlikte çıkarılacak isimlere de baksanız, Beşiktaş kadro olarak önde."

        25

        "Yarıştan kopmak değil ama 8 puanlık fark gelecek haftalar için handikap olur. Fenerbahçe, geçen sene de bunu yaşadı. Sezon başı kaybettiği puanlar, ilerleyen haftalarında, toparlansa bile yarışa ortak olmasını zorladı ve yaşadığı en ufak kayıplar yarıştan kopmasına neden oldu."

        26

        "Kısacası Fenerbahçe'nin olası bir mağlubiyeti birçok şeyin gözden geçirilmesini beraberinde getirir."

        27

        "Beşiktaş için baktığımızda kayıp halinde 3 puanı gitmiş olur ki bu çok önemli bir sorun olmaz lig tablosunda."

        28

        "Beşiktaş nasıl oynayacak bu önemli. Çünkü deplasmana gidecek takım o... Şenol hoca, geçen sezon hiç beklenmedik şekilde defansif anlayışı tercih etti."

        29

        "Bugün makas açık ve Beşiktaş'ın oyunu daha önde. Durum böyleyken Şenol hoca yine olağan oyun anlayışının dışında mı oynayacak, kilit nokta bu."

        30

        "Fenerbahçe, kontrollü oyunla birlikte topa sahip olma oyunu oynayacak."