Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika...Reza Zarrab ve yakınlarının mal varlıklarına el konuldu

        New York'ta süren "ABD, Hakan Atilla'ya karşı" davasında tanık sıfatıyla ifade veren İran asıllı Türk vatandaşı Reza Zarrab hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, "casusluk" suçundan soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Reza Zarrab ile kızı Alara'nın da aralarında bulunduğu 22 yakınının "tüm varlığı ile banka ve şirketlerdeki haklarına, alacaklarına ve hisselerine el konulmasına" karar verildi. Evlilik sözleşmesi gereği kazanç ve malvarlıkları ayrı olduğu için Zarrab'ın eşi Ebru Gündeş'in adı listede yer almadı.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Veli Sarıboğa'nın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Reza Zarrab hakkında "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin güvenliği, iç ve dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri yabancı devletler lehine ‘siyasal casusluk' maksadıyla temin etmek" suçundan başlatılan soruşturma kapsamında, 668 sayılı KHK gereğince malvarlığına el konulmasına karar verildi.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz'ın malvarlığın el konulmasına ilişkin ilgili makamlara yazdığı yazıda, "Rıza Sarraf ve diğer şüphelilerin atılı suçu işleyip işlemediği konusunda inceleme yapmak, malvarlığı değerlerini işlenen suçlardan kaynaklanmış olma ihtimali, malvarlığı değerlerinin kaçırmasının önlenebilmesi amacıyla, Rıza Sarraf ile çocuğu Alara Sarraf ve diğer aile yakınlarının taşınır ve taşınmaz tüm malvarlıklarına, banka, şirket ve diğer kurumlar nezdindeki tüm hak ve alacaklarına, şirket hisselerine 668 sayılı KHK'nın 3-a bendi ve CMK128 maddeleri gereğince el konulmasına karar verilmiştir" denildi.

        LİSTEDE EBRU GÜNDEŞ'İN İSMİ YOK

        REKLAM

        Rıza Zarrab'ın, Ebru Gündeş ile müşterek kızı Alara Sarraf'ın da aralarında bulunduğu 22 yakının mal varlıklarına el konulmasına ilişkin listede, resmi eşi Ebru Gündeş'in olmaması ise dikkat çekti. Listede olmamasının nedeninin, Gündeş'in evlendiği sırada Sarraf ile evlilik sözleşmesi yaptığı, kazançlarının ve malvarlıklarının ayrı olduğu, evliliklerinin de kağıt üzerinde devam etmesi nedeniyle el koyma kararı listesinde adının bulunmadığı belirtildi.

        MAL VARLIĞINA EL KONULANLAR

        1-Rıza Sarraf

        2- Kızı Alara Sarraf

        3- Babası Hüseyin Sarraf

        4- Annesi Şebnem Sarraf

        5- Kardeşi Can Sarraf

        6- Mehmet İbrahim Burhanettin

        7- Behruz Büyükoğlu

        8- Mehmet Mehdi Culazade

        9- German Ghanbarı Arablou

        10- Hüseyin Karabeyli

        11- Bahram Dargahi Moghaddam

        12- Aydın Harazi

        13- Serdar Güneş

        14- Ali Hossein Zadeh

        15- Göksel Kum

        16- Perviz Leki

        17- Ahmet Saygın

        18- Omid Mahaghegh Eromevr

        19- Moshtaghı Mohammad Ali

        20- Babak Nahani

        21- Hüseyin Nobari

        22- Mohammad Reza

        23- Ali Polat

        RIZA SARRAF’IN BİLİNEN MALVARLIĞI

        İran Tahran 12 Eylül 1983 doğumlu, Bakırköy nüfusuna kayıtlı Rıza Sarraf’ın 12 milyon dolar değerinde ‘Challenger 300′ tipli özel jeti, Kanlıca’da birisi kızı Alara üzerine kayıtlı yaklaşık 20 milyon değerinde 2 yalısı, Bahçelievler’deki Metroport Busidence Plaza’da 2 ofis katı, Bakırköy’de lüks 3 adet daire, Küçükçekmece’de bir sitede 47 daire, Esenyurt’ta 12 lüks daire, Fatih’te 5 milyon TL değerinde işyeri, 1 milyon TL değerinde Nazmi Ziya’nın ‘Kendi Evi’ tablosu bulunuyor.

        Sarraf’ın ayrıca ortağı olduğu şirketler üzerine kayıtlı bilinen malvarlığı ise şöyle: Arkla Otelcilik üzerine kayıtlı Kabataş'ta 72 milyona satın aldığı Aksigorta'nın Genel Müdürlük binası, Royal Holding üzerine kayıtlı Kandilli’de 3 dönüm içerisindeki köşk.

        Yaklaşık 300 milyonluk gayrimenkule sahip olan Reza Zarrab'ın ortak olduğu şirketler şöyle:

        - Roysar Deni̇zci̇li̇k Endüstri̇yel Maki̇ne ve Kıymetli̇ Madenler Sanayi̇ Ti̇caret A,Ş.

        - Roysar Holdi̇ng A.Ş.

        - Roysar Gıda Dış Ti̇caret Li̇mi̇ted Şi̇rketi̇

        - Roysar Altın Ti̇caret İthalat Ve İhracat Li̇mi̇ted Şi̇rketi̇

        - Are Havacılık A.Ş.

        - Roysar Mobi̇lya Dekorasyon Sanayi̇ Ve Ti̇caret A.Ş.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ