Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İtalya Hakan Çalhanoğlu, Cengiz Ünder'i yendi! (Roma - Milan MAÇ ÖZETİ) - Futbol Haberleri

        Başkent Roma'daki Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta, ev sahibi ekip milli futbolcu Cengiz Ünder'in uzaktan şutuyla karşılaşmaya istekli başladı. Milan ise ilk yarının son saniyesinde milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu ile gole yaklaştı ancak Roma file bekçisi Alisson zamanında kalesinden çıkıp topu kontrol etti ve soyunma odasına golsüz beraberlikle gidildi.

        İkinci yarıya hızlı başlayan Milan, 48. dakikada Patrick Cutrone'nin ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti. Konuk ekip, 74. dakikada Davide Calabria'nın attığı golle mücadeleden 2-0 galip ayrıldı.

        Roma'da son haftalarda üstün performans ortaya koyan Cengiz Ünder 73 dakika sahada kalırken, Milan'da Hakan Çalhanoğlu 90 dakika forma giydi.

        REKLAM

        Bu sonuçla Milan puanını 44'e çıkarırken, Roma 50 puanda kaldı.

        CENGİZ ÜNDER SUSKUN KALDI

        Roma formasıyla son 4 maçında 5 gol atan Cengiz Ünder, bu maçta gol atamadı. Milli yıldız Hellas Verona, Benevento, Udinese ve Shakhtar Donetsk mücadelelerinde rakip ağları sarsmış ve İtalya'nın gündemine oturmuştu.

        Olimpiyat Stadı'nda dün akşam konuk oldukları Cengiz Ünder'li AS Roma'yı 2-0 yenen AC Milan'ın oyun kurucusu Hakan Çalhanoğlu, karşılaşmanın ardından DHA'nın sorularını yanıtladı.

        "HEM CENGİZ HEM DE BEN İTALYA'DA ÇOK MUTLUYUZ"

        Son haftalarda hem Cengiz'in hem de kendisinin, iyi yönde seyreden performanslarından dolayı adlarından çok bahsettirdikleri hatırlatılan Çalhanoğlu, "Hem Cengiz hem de ben çok mutluyuz. Maçtan önce de sonra da konuştuk onunla. Cengiz için çok mutluyum. Sonuçta Türkiye'den geldi ve İtalya'ya kendisini adapte etmesi hiç kolay değil; öncelikle dili konuşmak lazım. Ben de öyleyim; aynıyız. İkimiz de artık alıştık ve kendimizi çok iyi hissediyoruz. İnşallah böyle devam ederiz" diye konuştu.

        "CENGİZ'LE AĞABEY-KARDEŞ GİBİYİZ"

        Kendilerinin birer milli takım oyuncusu olduklarını anımsatan Çalhanoğlu, "Bayrağımızı her zaman en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz" dedi.

        Maçın durduğu anlarda Cengiz ile kısa sohbetlere girdiğine dikkat çekilen Hakan Çalhanoğlu, "O'nun Şampiyonlar Ligi'nde attığı golü konuştuk. Kısa kısa şakalaştık. Bir ağabey-kardeş konuşması gibiydi" ifadesini kullandı.

        "CENGİZ ÇOK HIZLI BİR OYUNCU"

        24 yaşındaki oyuncu, bir rakip olarak ise Cengiz Ünder'i şöyle değerlendirdi:

        "Cengiz çok kaliteli bir oyuncu. Arkadaşım (Ricardo) Rodriguez'e, Cengiz'in kalitesinden bahsettim ve ona dikkat etmeliyiz dedim. Sonuçta O çok hızlı bir oyuncu."

        Takım olarak Roma karşısında çok iyi oynadıklarını ifade eden Çalhanoğlu, "Roma'ya bir şey bırakmadık. Galibiyet bizim hakkımızdı ve 3 puanı aldık" dedi.

        "GATTUSO BENİ HIRPALAYARAK SEVİYOR; O, TAKIMI ÇOK DEĞİŞTİRDİ"

        Çalhanoğlu, teknik direktörü Gennaro Gattuso'nun, Sampdoria'yı yendikleri maç sırasında üzerine yürümesi ve sonrasındaki basın toplantısında da "Hakan'ı yumruklamak istedim. Penaltıyı Rodriguez'e bırakmamalıydı" demesine ilişkin de şunları söyledi:

        "O'nun sevinci öyle. O, beni böyle seviyor; hırpalayarak. Çok iyi bir hoca. Bizi çok değiştirdi. Takım olarak artık başka bir Milan oynuyor sahada. İnşallah bu galibiyetlere devam ederiz. Sonuçta hiç maç kaybetmedik. O'nunla çok mutluyuz."

        Kasım ayında AC Milan ile yolları ayrılan eski teknik direktörü Vincenzo Montella dönemine nazaran Gattuso'nun oyun sistemiyle daha fazla kendisini sahada hissettirmeye başlandığıyla ilgili de Hakan Çalhanoğlu, "Her hocanın farklı bir felsefesi vardır. Gattuso daha çok hırslı ve mantaliteye dikkat eden bir hoca; mücadeleyi çok seviyor. Bunu da sahada takım olarak gösteriyoruz ve O'nun dediğini yapmaya çalışıyoruz" yorumunu yaptı.

        MAÇ SONU CENGİZ'E YOĞUN İLGİ

        Öte yandan, son haftalarda kaydettiği 5 golün ardından Roma'da fenomen olan Cengiz Ünder'in, karşılaşmanın ardından stadyumdan çıkarken taraftarların ilgi odağı olması dikkat çekti.

        Ünder, çok sayıda taraftarın imza ve birlikte fotoğraf çektirme talebini geri çevirmedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ