Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem RTÜK üyeleri belirlendi! Ebubekir Şahin, Taha Yücel ve İlhan Taşçı kimdir?

        TBMM Genel Kurulu'nda 3RTÜKüyesi belirlendi. Gizli yapılan oylamada 346 oy kullanıldı. AK Parti kontenjanından Ebubekir Şahin (291) ve Taha Yücel (314) seçilirken, CHP kontenjanından İlhan Taşçı (317) seçildi.

        EBUBEKİR ŞAHİN KİMDİR?

        Ebubekir Şahin, 1974 yılında Rize'de dünyaya geldi. Eğitim hayatını Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'nden mezun olarak ve Gazetecilik Anabilim Dalı'ndan yüksek lisans yaparak tamamladı.

        Mezuniyetinin ardından birçok kurumda yöneticilik yapan Ebubekir Şahin, aynı zamanda Adalet Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü, RTÜK Üst Kurul Müşavirliği, Anadolu Ajansı Mali ve İdari İşler Daire Başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı ve Müsteşarlık görevlerini yaptı.

        TAHA YÜCEL KİMDİR?

        Taha Yücel, 1971 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Eğitim hayatını Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden mezun olarak tamamladı. 1996 yılında ise Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde yüksek lisans yaptı ve 1998 yılında Başkent Üniversitesi'nden program birincisi olarak İşletme Yüksek Lisans derecesini elde etti.

        Taha Yücel, 1998 yılına kadar RTÜK'te teknik denetim uzmanı olarak görev yaptı ve 2005 yılına kadar da TGRT Genel Müdür Teknik Yardımcısı olarak çalıştı. 1 yıl süreyle de TGRT Genel Müdürlüğü görevini yapan Yücel, 2005 yılında TBMM Genel Kurulu tarafından RTÜK üyeliğine seçildi.

        13 Temmuz 2011 tarihinde TBMM Genel Kurulu'nda gerçekleştirilen seçimle 6 yıllığına Üst Kurul üyeliğine seçilmiştir.

        İLHAN TAŞÇI KİMDİR?

        İlhan Taşçı, Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde dünyaya geldi. Eğitim hayatını Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nü bitirerek tamamladı. Cumhuriyet gazetesinde mesleğe başlayan Taşçı, 2001 yılında ABD'de gerçekleştirilen 11 Eylül saldırılarını üstlenen el Kaide terör örgütünün Türkiye'deki faaliyetlerine ve bağlantılarına ilişkin yaptığı haberlerle "Gazetecilik Başarı" ödülünü kazandı.

        Birçok inceleme ve araştırma kitabı yazan İlhan Taşçı, bir süre boyunca Araştırmacı Gazetecilik kursunda eğitmenlik yaptı ve TRT Ankara Radyosu'nda yayımlanan Gündem adlı programda haftalık yorumlarda bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ