Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Rusya'daki donmuş 'uzaylı vücudu' kafa karıştırdı

        Videoda, karın içinde ölü bir uzaylı gibi görünen şişkin mavi ceset görünüyor. Görüntüye göre, Sibirya Irkutsk'ta, küçük, görünümü bozulmuş ve bir bacağı eksik...

        Milyonlarca kez izlenen dudak uçuklatan görüntüler, görüntülerin güvenilirliğini ortaya çıkarma isteği ortaya koyuyordu.

        Gerçek, İçişleri Bakanlığı'nın müdahale etmesinin ardından, videonun iki öğrenci tarafından çekilen bir aldatmaca olarak tanımlaması sonrası hızla açığa çıktı.

        Bayat ekmek ve tavuk derisini çalkalama yöntemiyle canlı gibi görünen bir vücuda dönüştürdüler.

        REKLAM

        Bir Kremlin sözcüsü "Uzaylı olduğu iddia edilen şeyi, öğrencilerden birinin evinde bulduk. Yatağının altında duruyordu, incelendiğinde tavuk derisi ve ufalanmış ekmek kırıntılarından yapıldığını gösteriyordu." dedi.

        Videonun yıllar önce çekildiği, ancak bir sosyal medya sitesine gönderildikten sonra son haftalarda yeniden viral haline geldiği düşünülüyor.

        Bir video izleyicisi, "Uzaylılar buraya gelebilseydi bile yerçekimimiz, atmosferimiz, bakterilerimiz vb. yüzünden ölürlerdi" dedi.

        Ancak insanların bir kısmı, hükümeti bu durumu örtbas etmekle suçladı ve, "Eğer gerçekten sahteyse, nasıl bu kadar kusursuz şekil verildi? Ve tüylerin tüm çıkıntıları nerede? Asla görülmeyecek." dediler.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ