Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Rusya soruşturmasında ABD'yi sarsan gelişme: Flynn itirafçı oldu!

        ABD'de Trump'ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, Rusya soruşturması kapsamında ifade veriyor.

        ABD medyasında yer alan haberlere göre, Flynn savcılıkla işbirliğine giderek FBI'a yalan söylediğini kabul etti.

        ABC News'in haberine göre Flynn, Ruslarla irtibata geçmesi için Trump'ın kendisini yönlendirdiğinişeklinde ifade vermeye hazırlanıyor.

        Davayla ilgilenen federal savcılar, Flynn'in Rusya Büyükelçisi'yle ABD yaptırımlarıyla ilgili görüşmelerine ilişkin Trump'ın geçiş ekibinde yer alan üst düzey isimlerle konuştuğunu söyledi.

        Savcılık, Flynn'in Aralık 2016'da yapılan BM oylaması öncesinde ülkelerden oy toplamak için, Trump'ın geçiş ekibinden üst düzey bir yetkili tarafından yönlendirildiğini belirtti. Üst düzey yetkilinin Flynn'e BM tasarısının ertelenmesi veya geçmemesi yönünde diğer ülkeleri etkilemesi gerektiğini söylediği belirtildi.

        REKLAM

        Savcılık, Flynn'in şirketlerinin Türk hükümetiyle yaptığı işlere yönelik olarak 7 Mart 2017'de verdiği ifadede bariz bir şekilde yanlış beyanlarda bulunduğunu ve bazı kısımları atladığını söyledi.

        Beyaz Saray avukatıTy Cobb konuyla ilgili yaptığı ilk açıklamada, Flynn'in suçunu kabul etmesinin Flynn dışında kimseyi ilgilendirmediğini savundu.

        TRUMP'IN YAKIN EKİBİNDEN İLKİSİM

        Bu kararlaFlynn, Trump'ın yakın ekibinde resmi görev almış kişiler arasında "Rusya soruşturması kapsamında suçlanan" ve "suçunu kabul eden" ilk isim olurken, Trump'ın seçim kampanyasında görev alıp aynı soruşturmada suçlanan 4'üncü kişi olarak da kayıtlara geçmiş oldu.

        20 Ocak'ta Trump'ın Beyaz Saray'da başkanlık koltuğuna oturmasıyla görevine başlayanFlynn, Başkan Yardımcısı Mike Pence'e Rusya bağlantıları konusunda yalan söylediği gerekçesiyle 13 Şubat'ta görevinden ayrılmak zorunda kalmıştı.

        Daha önce Trump'ın 2016'daki seçim kampanyası direktörü Paul Manafort ile onun yardımcısı Rick Gates aynı soruşturmada suçlanmış, ancak bu iki isim haklarındaki suçlamaları kabul etmemişti. Trump'ın seçim kampanyasındaki "gönüllü" dış politika danışmanlarından biri olan George Papadopoulos da benzer şekilde suçlanmış ve bu kişi ise kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmişti.

        REKLAM

        Yakın zamana kadar hakkındaki suçlamaları reddeden ve Trump yönetimi ile işbirliğini sürdürenFlynn'in, geçen hafta bu kararını değiştirerek Rusya soruşturmasını yürüten Mueller ile işbirliği yapmaya başladığı haberleri Amerikan medyasında yer almıştı. Mueller ile işbirliği yapmaya başlayanFlynn'in, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmesi bekleniyordu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ