Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Rusya: Trump, Putin'e görüşme teklif etti!

        Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, ABD Başkanı Donald Trump’ın 20 Mart’taki telefon görüşmelerinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e görüşme teklif ettiğini söyledi.

        Uşakov, Trump'ın bu konuşmada Putin ile yüz yüz görüşmeyi teklif ettiğini belirterek, "Her şey yolunda giderse ABD'lilerin olası bir görüşmeyi konuşma yönündeki teklifleri konusunda fikir değiştirmemesini umuyorum" dedi.

        TÜRKİYE S-400'LERİ DAHA ERKEN ALABİLECEK

        Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin'in yardımcısı Yuri Uşakov verdiği brifingde, gazetecilerin S-400'ün Türkiye'ye teslim süresini kısaltma konusunda sordukları soruyu cevapladı. Rusya'nın Türkiye'den S-400 sistemlerinin teslim süresini azaltma talebini karşılamak için çaba göstereceğini söyleyen Uşakov, "Bu istek, bildiğiniz gibi Türkiye tarafından yapıldı. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov zaten buna cevap verdi. Bildiğim kadarıyla, Türk tarafının bu isteğini temin etmek için teslimat üzerinde çaba göstereceğiz. Rusya'nın S-400'leri teslim süresini kısaltmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

        LAVROV: BATILI ÜLKELER ÇOCUK OYUNLARI OYNUYOR

        Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Batı ülkeleri ile Rusya arasında yaşanan gerilimle ilgili açıklamalarda bulundu. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ülkesinin Batılı ülkelerle yaşadığı gerilimle ilgili açıklamalarda bulundu.

        Soğuk Savaş dönemi benzetmeleriyle alakalı konuşan Lavrov, "Soğuk Savaş'ta en azından bazı kurallar vardı. İngiltere ve ABD tüm görgü kurallarını bıraktı." ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        "Batılı ülkeler çocuk oyunları oynuyor" diyen Lavrov,tansiyonun nereye kadar tırmanacağı konusunun kendilerine bağlı olmadığını belirtti.

        DHA'nın haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanı SergeiLavrov, Birleşik Krallık'ın eski Rus ajanı Sergei Skripal'in zehirlenmesini, Brexit sürecinde, "kendi yararına kullanabileceğini" savundu.

        Eski bir Rus ajanı olan Sergei Skripal ve kızı Yulia'nın Birleşik Krallık toprakları içinde kimyasal madde kullanılarakzehirlenmesininardından Birleşik Krallık 23 Rus diplomatı sınır dışı etmişti.

        Lavrov, katıldığı bir konferansta basına konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Birleşik Krallık'ta yaşamını yitiren eski ajanın hedef alınmasının arkasında "başka açıklamalar" olduğunu söyledi ve "Sergei Skipral´e gerçekleştirilen saldırı, Brexit ile ilgili durumlarda verdiği sözleri tutamayan ve kendisini zor durumda bulan Birleşik Krallık'ın yararına olabilir" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ