Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Rusya'ya en çok yaş meyve sebze Trabzon'dan ihraç edildi - İş-Yaşam Haberleri

        Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) verilerinden yapılan derlemeye göre, Türkiye'den Rusya'ya geçen yıl 638 milyon 399 bin 605 dolarlık yaş meyve sebze ihraç edildi.

        Söz konusu dönemde Trabzon'dan da Rusya'ya 289 bin 454 ton yaş meyve sebze gönderilirken, karşılığında 187 milyon 755 bin 783 dolar gelir sağlandı.Trabzon merkezli firmalar bu dönemde, Türkiye'deki 27 ilden Rusya'ya yapılan yaş meyve sebze ihracatında ilk sırada yer aldı. Trabzon'u 134 milyon 959 bin 419 dolarlık ihracatıyla Hatay, 133 milyon 862 bin 814 dolarlık ihracatla da Mersin takip etti.

        "RUSYA'YA YAPILAN İHRACAT ARTIŞ TRENDİ SÜRDÜRÜYOR"

        DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan yaptığı konuşmada, Türkiye'den 2017'de Rusya Federasyonu'na en fazla ihracat gerçekleştirilen sektörün yaş meyve sebze olduğunu söyledi.

        REKLAM

        Rusya'ya yapılan ihracatın artış trendini sürdürdüğüne dikkati çeken Gürdoğan, yaş meyve sebze ihracatında yasaklamanın kaldırılmasına bağlı olarak Türkiye geneli ihracatta yüzde 92 artış yaşandığını ifade etti.

        Gürdoğan, Rusya'ya gerçekleştirilen yaş meyve sebze ihracatında Trabzon'un liderliğini koruduğunu da vurgulayarak, kentten Rusya'ya 187 milyon 755 bin 783 dolarlık yaş meyve sebze ihraç edildiğini belirtti.

        "FİRMALARIMIZ SEKTÖRE BÜYÜK KATKI SAĞLAMAKTADIR"

        Trabzon merkezli firmaların büyük başarı örneği gösterdiğini dile getiren Gürdoğan, Trabzonlu firmaların, Rusya piyasasında büyük tecrübe ve altyapı yatırımlarına sahip olduğunu kaydetti.

        Gürdoğan, Rusya'ya denizyolu ile yapılan taşımaların tamamına yakınının Trabzonlu firmalara ait gemilerle yapıldığına işaret ederek, "Firmalarımız lojistikte de büyük yatırım yaparak, Rusya'ya sevk edilen yaş meyve sebze ürünlerini soğutuculu konteyner gemileri ile sevk edip sektöre büyük katkı sağlamaktadır" dedi.

        İhracatçıların bu yıl Rusya Federasyonundan, bir kısım ürünler için uygulanan firma kısıtlamalarının kaldırılmasını talep ettiklerini belirten Gürdoğan, "Geçen sene olduğu gibi bu yıl da ihracatımızın artış trendini sürdüreceğine inanıyoruz. İhracatı daha da üst noktalara taşımakta kararlıyız." diye konuştu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ