Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Saadet Partisi'ne haciz geldi

        Saadet Partisi'nin genel merkez binasının mülkiyetinin Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan ve damat Mehmet Altınöz'ün yüzde 80 hissedarı olduğu şirkete ait olması haciz krizine neden oldu. Yıllardır kullanılan bina için kira ödenmiyordu. Ancak şirket bu kez kira istedi. Genel merkez yönetimi talebin karşılanamayacağını söyleyince mahkemeden tahliye kararı çıkarıldı.

        HACİZ İŞLEMİ BAŞLATILDI

        Habertürk TV'den Ömer Topsakal'ın haberine göre; Tahliye işlemi durduruldu. Şimdi konu bir üst mahkemede. Genel merkez yönetimine göre bina şirkete emaneten kaydedildi. Bu açıdan da kira ödenmesi gerekmiyor. Genel merkez yöneticileri şirkete durumu iletti ve "emaneti devredin" denildi ama bu talebi de şirket olumlu karşılamadı. Kira alacaklarına karşılık genel merkez binasına yönelik haciz işlemi başlatıldı.

        REKLAM

        MAKAM ARACI DA HACİZLİK OLDU

        Saadet Partisi'nin gayrimenkullerine, banka hesaplarına ve hatta Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'nun makam aracına da haciz konuldu ve mahkeme icra takibi başlattı.

        Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu genel merkeze geldiğinde, makam aracı da hep aynı noktada olurdu. Kararın ardından Karamollaoğlu'nun yakalamalı haciz kararı verilen makam aracını kullanmadığı görüldü.

        GENEL MERKEZ YÖNETİCİLERİ "VEFASIZLIK" DEDİ

        Habertürk TV'ye konuşan genel merkez yöneticileri, Fatih Erbakan'ın başlattığı haciz işlemi için "vefasızlık" tanımı yapıyor. Mevcut genel merkez binasının, parti kapatmalar nedeniyle şirket üzerine kaydedildiğini söyleyen üst düzey yönetici, kira talebinin "emanete ihanet" olduğunu savundu.

        KARAMOLLAOĞLU: BU ÇOK ÇİRKİN BİR ŞEY

        Parti genel merkezi önünde açıklama yapan Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, "Böyle bir şeyin olmaması gerekirdi ama bir tercihte bulunmuşlar. Bu sadece kendilerine zarar verir. Bu benim kullandığım araç değil, bu çok çirkin bir şey"diye konuştu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ