Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sağlık Bakanı Ahmet Demircan Somali'de

        Somali’de yaşanan terör saldırısının ardından dün gece Sağlık Bakanı Ahmet Demircan kalabalık bir heyetle Somali’yegitti.

        Bugün sabah saatlerinde Mogadişu’da Somali Başbakanı Hassan Ali Kheire ve Sağlık Bakanı Fawziya Nur ile görüşen BakanDemircan, terör saldırısından duyduğu üzüntüyü belirterek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Daha sonra yaralıların çoğunluğunun bulunduğu Sağlık Bakanlığı’na bağlı Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Araştırma Hastanesine geçerek yaralıları ziyaret etti. Yaralılarındurumuyla ilgili hastane yetkililerinden bilgi aldı.

        TÜRKİYE TÜM İMKANLARI SEFERBER ETTİ

        Çok sayıda kişinin öldüğü ve çok sayıda yaralının olduğu terör saldırısı sonrası Türkiye Somali için tüm imkânlarınıseferber etti.

        Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Müsteşar Eyüp Gümüş, Dış İlişkiler Genel Müdürü Öner Güner, Kamu Hastaneleri GenelMüdürü Furkan Karabekmez ile birlikte hekim, hemşire ve sağlıkçılardan oluşan 33 kişilik heyetle Somali’ye gitti.

        Öncelikle saldırıdan hemen sonra askeri uçakla gerek duyulan ilaç, tıbbi cihaz ve uzman hekim sevkiyatı gerçekleştirildi.Somali’ye gönderilmek üzere sarf malzemesi tedarik edildi. Ankara’daki hastanelerde gelenyaralılarla ilgili hazırlıklar yapıldı.

        Somali’den yaralıların nakli için 16 kişilik bir ekip görevlendirildi. Ekipten bir kısmı nakli mümkün olmayan hastalarıntedavisi için Somali’de kalacak.

        200 CİVARINDA YARALININ TEDAVİSİ ÜSTLENİLDİ

        Somali’de faaliyetlerini sürdüren Sağlık Bakanlığı’na bağlı Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Araştırma Hastanesi, olaydanetkilenen 200 civarında yaralının tedavisini üstlendi. Bunların arasında tedavisi tamamlananlar olduğu gibi, halen tedavisi devam etmekte olanlar da var.

        Çok sayıda yaralının intikali üzerine personel eksiğinin karşılanması amacıyla ihtiyaç duyulan 2 genel cerrahi uzmanı,2 ortopedi ve travmatoloji uzmanı, 2 plastik cerrahi uzmanı acilen Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Araştırma Hastanesinde görev yapmak üzere Somali’ye intikal ettirildi.

        35 YARALI YAKINLARIYLA BERABER TÜRKİYE'YE GETİRİLECEK

        Şu saat itibariyle 35 yaralının yakınlarıyla birlikte Türkiye’ye getirilmek üzere işlemleri tamamlandı.Yaralılar, bu akşam Ankara’ya getirilecek ve Polatlı Devlet Hastanesine nakledilecek. İhtiyaç olması halinde Ankara’da başka hastanelerde de hazırlıklar yapılmış durumda.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞANSOMALİCUMHURBAŞKANINI ARADI

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,SomaliCumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu'yu telefonla arayarakSomalililer'e taziyelerini iletti.

        Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mogadişu'daki bombalı saldırıyla ilgili olarakSomaliCumhurbaşkanı Fermacu ile bu akşam telefonda görüştü. Bombalı saldırıyı kınayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye olarak bu acılı günde deSomalililer!in yanında olduklarını ve terörizme karşıSomalihükümetini desteklediklerini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın menfur saldırıda hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifa dilediği belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili olarakSomalili mevkidaşına dün bir taziye telgrafı da göndermişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ