Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Çağın Hastalıkları Üç şehirde Ebola alarmı, ebola virüsü, acil servis, ebola önlemleri, İstanbul, Diyarbakır, Isparta

        HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        Tüm dünyayı saran Ebola korkusu Türkiye'de de tedbirlerin artırılmasına neden oldu.

        İstanbul'da dün akşam saatlerinde şehir hatları vapurunda kimliği açıklanmayan yabancı uyruklu bir erkek şahıs baygın bulundu. Hasta ambulansla Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken acil serviste karantina uygulaması başlatıldı.

        Acil servis elemanlarına ve vatandaşlara maske dağıtılarak acil servis boşaltıldı. Hastalar acil servisten başka hastanelere sevk edildi. Hasta yakınlarına ise maske dağıtılarak hastaneden uzaklaştırıldı.

        Hastaneye gelen hastalar ise güvenlik başka hastanelere yönlendirildi. Hastane önünde bekleyen hasta yakınları yaşananlar yüzünden tedirgin olduklarını söyledi. Hastanede karantina uygulaması yaklaşık 4 saat sürdü.

        HAVAALANINDA BAYILDI

        Suudi Arabistan'da hac vazifesini yerine getirirken son 15 gündür ateşi olan 60 yaşındaki K.B., dönüş yaptığı memleketi Diyarbakır Havaalanı'nda baygınlık geçirdi. Ambulansla Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan K.B.'nin ebola virüsü şüphesi üzerine hastanenin acil servisi boşaltılarak karantina altına alındı. Acil servis 4 saat boyunca hasta kabul etmedi.

        EBOLA ŞÜPHESİ YOK

        Konuyla ilgili Diyarbakır Valiliği yaptığı yazılı açıklamada, hastanın ebola virüsünün görüldüğü Batı Afrika'ya seyahat etmediğini belirterek, "Hacdan gelen ve son 15 gündür ateşi olan 60 yaşlarındaki bayan hastanın ebola hastalığı taşıdığı iddiaları gündeme gelmiştir. Hastanın Batı Afrika'dan seyahat öyküsünün olmaması, uzmanlarımızı ebola şüphesinden uzaklaştırmaktadır. Öncelikle Mers Cov ya da diğer hastalıkları ekarte etme açısından hasta izole edilmiş olup alınan numune incelenmek üzere Ankara'daki laboratuara gönderilmiştir" dedi.

        Kan örnekleri Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne gönderilirken, K.B, acil serviste hazırlanan özel bir odada karantinaya alındı.

        SITMA ÇIKTI

        Isparta'da da ebola virüsü taşıdığı şüphesiyle Somali uyruklu bir kadın hastaneye kaldırıldı. Hastanede geniş önlemler alınırken, hastanın sıtma olduğu belirlendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ