Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Telefonunuzda tuvalete oranla 18 kat fazla bakteri var!, Cep telefonunuzu bakterilerden korumak için bu kurallara dikkat edin, Akıllı telefonlarda sağlığı çok ciddi anlamda tehdit eden bakterilerin yaşadığı biliniyor, Akıllı telefonların da insanlar gibi

        Akıllı telefonlarda sağlığı çok ciddi anlamda tehdit eden bakterilerin yaşadığı biliniyor. Bu bakterilerin birçok hastalığa yol açtığı haberleri, bilinçli telefon kullanıcılarının akıllarında soru işareti oluşturuyor. "Akıllı telefonların da insanlar gibi düzenli olarak bakıma ihtiyacı vardır" diyen teknoloji uzmanı Erkan Yılmaz, telefonların temizliğine özen göstererek, herhangi bir mikrop ve hastalığa karşı önlem alınabileceğini belirtti.

        İngiltere'de bulunan Surrey Üniversitesi'nde Mikrobiyoloji öğrencileri, geçtiğimiz yıl cep telefonlarını yakından inceledi ve cep telefonları üzerinde birçok bakterinin varlığını farketti. Tuvaletlere oranla 18 kat daha fazla bakteri bulunan telefonlar, kullanıcıların sağlığını riske atabilecek kadar tehlikeli görünüyor. Üniversiteden Doktor Simon Park, cep telefonlarının iletişim amacı olmasıyla birlikte kullanıcılarının kişisel izlerini de taşıdığını belirtti. Yani telefonlara yiyecek ve içeçekler de bulaştırılıyor. O nedenle bu bakterilerin içerisinde gıda zehri içerenler de bulunuyor. Riski bu kadar yüksek olan cep telefonları için kolay temizlik yöntemleri yardıma koşuyor.

        Cep telefonu temizlik yöntemlerinden birkaçını listeleyen uzmanlar, cep telefonu temizliğine özen gösterilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ