Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Sağlıklı ve bakımlı tırnaklar için basit öneriler, Tırnak bakımıyla ilgili dikkat edilmesi gerekenler, Tırnak Bakımı, El ve Ayak Tırnakları

        Tıpkı ellerimiz gibi dış dünya ile en çok tırnaklarımız temas eder. Özellikle kadınlar için tırnakların şekli ve görünümü en az eller kadar önemlidir.

        Tırnaklarımızın yapısı için kabaca el derisinin daha sertleşmiş ve kalınlaşmış şeklidir diyebiliriz. Deri, tırnak ve saçlarımızın temel maddesi keratindir. Ayrıca kalsiyum, demir ve çinko gibi elementler de tırnağın yapı taşlarıdır. Sağlıklı tırnaklar için proteinden zengin bir diyet önemlidir.

        Özellikle kadınların sıklıkla şikayetçi olduğu kırılgan, uçları kat-kat ayrılan tırnaklar sık su ve sabuna-deterjana maruz kalmanın bir sonucu. Tırnaklarda sıkça meydana gelen bir diğer hastalıkta tırnak mantarıdır ve tıbbi tedavi olmadan iyileşmesi mümkün değil.

        Tırnak batması da tırnakların şeklinin ve el-ayak sağlığının bozulmasında önemli ve sık görülen bir hastalık. Ellerde neredeyse yüzde yüzü yanlış kesim ya da tırnak yemeye bağlıyken ayak tırnağında oluştuğunda parmakların şekil bozukluğunun da buna sebeb olabileceğini unutmamak gerekir.

        İşte Dr. Halil Beyazıt'tan tırnak sağlığı ve bakımı üzerine önemli tavsiyeler...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ