Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Estetik Cerrahi Yeni trend: Mikro Botoks, Mikro Botoks nedir? Kimler yaptırabilir? Op. Dr. Evrim Uçkunkaya detaylarıyla anlattı, Dünyanın en çok uygulanan kozmetik girişimlerinden biri olan Botoks için yeni bir uygulama alanı daha tanımlandı: Mikro Botoks

        Gözde S. KADIOĞLU

        gkadioglu@haberturk.com

        Dünyanın en çok uygulanan kozmetik girişimlerinden biri olan Botoks için yeni bir uygulama alanı daha tanımlandı: Mikro Botoks.

        Türkiye'de yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan bu trend hakkında merak edilen her şeyi Estetik, Plastik ve Rekonstüktrif Cerrahi Op. Dr. Evrim Uçkunkaya'ya sorduk.

        Mikro Botoks nedir? Ve normal botokstan farkı ne?

        Mikro (diğer adıyla meso vaya intradermal) Botoks tekniği geçtiğimiz birkaç sene özelikle ince çizgiler, kırışıklıklar ve bazı akne tedavilerinde kullanılmaya başlandı. Botoks'un seyreltilmiş dozlarda deri içerisine daha yaygın bir şekilde enjekte edilerek uygulandığı yeni hali ise 'Mikro Botoks' oldu. Mikro Botoks uygulamasının klasik Botoks uygulamasından en büyük farkı ise cildi hedefliyor olması.

        En çok hangi bölgelere uygulanıyor?

        Mikro Botoks sadece göz çevresi ve alında değil, yanaklarda, çene kenarlarında, boyunda ve dekolte bölgesine de uygulanabiliyor.

        Mikro Botoks'ta, adalenin ciltle bağlantısı olan yüzeysel kısmının çalışması önleniyor. Buna, ter ve yağ bezlerindeki küçülmeden kaynaklanan cilt sıkılaşmasının etkisi de ekleniyor ve sonuçta yüz genel olarak toparlanıyor. Çene kenarlarındaki yığılmalar azalıyor. Cilt daha az yağlı, daha sıkı bir görünüm kazanıyor, kırışıklıklar azalıyor. Yağ bezleri küçüldüğü için sivilce ve siyah nokta gelişimi azalıyor. Ciltteki gözenekler küçülüyor ve tüm yüz ve boyun cildinde genel bir toparlanma ve sıkılaşma oluyor.

        Yöntemin diğer uygulama alanları ise kabarık yara izleri ve keloidlerin (ameliyat izi) tedavisi. Yaranın kasılmasına sebep olan hücrelerin çalışmasını önleyerek yara izlerindeki kabarıklığı ve gerginliği azaltıyor.

        Etkisi ne kadar sürüyor?

        Mikro Botoks daha yüzeysel bir teknik olduğu için dış etkenlerden (güneş, ısı/soğuk, cilt bakımı, peeling, laser....vs.) daha çabuk etkilenebiliyor, bundan dolayı etki süresi 4 ay civarı diyebiliriz.

        Herhangi bir yan etkisi var mı?

        Normal Botoks ya da dolgu ve mezoterapilerden hiçbir farkı yok.

        Kimler bu yöntemi tercih edebilir?

        Bu yöntem için yaş aralığı ve uygulama sıklığı Botoks'ta olduğu gibi minimum ergenlik çağından sonra olmalıdır.

        Peki bu uygulama normal Botoks gibi mimik kaybına neden oluyor mu?

        Mikro Botoks uygulamalarında Botoks, daha seyreltilmiş dozlarda adaleye değil, cilde enjekte edilir. Bu da mimik hareketlerini tam olarak ortadan kaldırmadan ciltteki ince kırışıklıkların giderilmesini sağlar. Uygulama ile hasta mimiklerini kaybetmeden kırışıklıklarından kurtulmuş olur.

        - Mikro Botoks nedir, botokstan farkı nedir?

        Mikro (diğer adıyla meso vaya intradermal) Botoks tekniği geçtiğimiz birkaç sene özelikle ince çizgiler, kırışıklıklar ve bazı akne tedavilerinde kullanılmaya başlandı. Botoks’un seyreltilmiş dozlarda deri içerisine daha yaygın bir şekilde enjekte edilerek uygulandığı yeni hali ise ‘Mikro Botoks’ oldu. Mikro Botoks uygulamasının klasik Botoks uygulamasından en büyük farkı ise cildi hedefliyor olması.

        - En çok uygulanan bölgeler neresidir?

        Mikro Botoks uygulaması ile sadece göz çevresi ve alında değil, yanaklarda, çene kenarlarında, boyunda ve dekolte bölgesinde çok etkili sonuçlar alınıyor. Mikro Botoks’ta, adalenin ciltle bağlantısı olan yüzeysel kısmının çalışması önleniyor. Buna, ter ve yağ bezlerindeki küçülmeden kaynaklanan cilt sıkılaşmasının etkisi de ekleniyor ve sonuçta yüz genel olarak toparlanıyor. Çene kenarlarındaki yığılmalar azalıyor. Cilt daha az yağlı, daha sıkı bir görünüm kazanıyor, kırışıklıklar azalıyor. Yağ bezleri küçüldüğü için sivilce ve siyah nokta gelişimi azalıyor. Ciltteki gözenekler küçülüyor ve tüm yüz ve boyun cildinde genel bir toparlanma ve sıkılaşma oluyor. Yöntemin diğer uygulama alanları ise kabarık yara izleri ve keloidlerin (ameliyat izi) tedavisi. Yaranın kasılmasına sebep olan hücrelerin çalışmasını önleyerek yara izlerindeki kabarıklığı ve gerginliği azaltıyor.

        - Etkisi ne kadar sürmektedir?

        Mikro Botoks daha yüzeysel bir teknik olduğu için dış etkenlerden (güneş, ısı/soğuk, cilt bakımı, peeling, laser….vs.) daha çabuk etkilenebiliyor, bundan dolayı etki süresi 4 ay civarı diyebiliriz.

        - Herhangi bir yan etkisi bulunuyor mu?

        Hayır, aynen Botoks ya da dolgu ve mezoterapilerde olduğu gibi herhangi bir yan etkisi bulunmuyor.

        - Hangi yaş aralığında tercih edilmeli?

        Bu yöntem için de yaş aralığı ve uygulama sıklığı Botoks’ta olduğu gibi ergenlik çağından sonra olmalıdır.

        - Botoks gibi mimik kaybına neden oluyor mu?

        Mikro Botoks uygulamalarında Botoks, daha seyreltilmiş dozlarda adaleye değil, cilde enjekte edilir. Bu da mimik hareketlerini tam olarak ortadan kaldırmadan ciltteki ince kırışıklıkların giderilmesini sağlar. Uygulama ile hasta mimiklerini kaybetmeden kırışıklıklarından kurtulmuş olur.

        - Sadece estetik açısından mı avantajlı bir uygulama mıdır? Botoks gibi, baş ağrısı, terleme konularında faydalı mıdır?

        Botoks gibi derin olmadığı için migren, terleme tedavisinde yarar sağlamaz. Bu yöntemle yüzeysel ter bezlerine ulaşabileceğimiz için yüzde terlemeler ve parlamaların önüne geçebiliriz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ