Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Çağın Hastalıkları Bilerek ölüme terkedildi, Nijerya, ebola ebola vakası, ebola İspanya, Madrid, Madrid Uluslararası Adolfo Suárez-Barajas Havaalanı

        Havaalanındaki sağlık ekiblerinin Ebola virüsüne karşı donanımlı giyisilere sahip olmalarına rağmen, Ebola virüsü taşıdığından şüphelenilen Nijeryalı vatandaşa ilk müdahaleyi yapmayı istemedikleri ortaya çıktı.

        İspanya Sağlık Bakanlığı, Madrid'deki havaalanının uluslararası şartlara göre Ebola virüsüne karşı donanımlı hale getirildiğini hatırlatarak buradaki doktor ve hemşirelerin neden 50 dakika boyunca yerde kıvranan Nijaryalıya ilk yardımı yapmayarak ölüme terk ettiklerini araştırdıklarını açıkladı.

        Yetkililer Türkiye'den gelen uçaktaki yolculara Ebola virüsüne sahip olabilir endişesi ile bir özel protokol uygulanmadığını vurgulayarak bu olayın sadece havaalanındaki sağlık ekiplerinin duyarsız durumundan kaynaklandığını belirtti. Skandalı ortaya çıkartan El Mundo gazetesi havaalanında gümrük çıkışında herkesin gözü önünde acılar içinde ölen Nijerya'lının özel fotoğraflarını yayınladı.

        Fotoğraflarda Nijerya vatandaşına sadece polisin öldükten sonra üzerlerinde hiçbir koruma elbisesi olmadan müdahale ettiği görülüyor. Polis, THY'nin İstanbul-Madrid seferini yapan uçaktan inen Nijeryalı'nın midesinden yapılan otopsi sonucu 460 gramı bulan toplam 28 kokain kapsülünün çıkartıldığını açıkladı.

        HALKTAN BÜYÜK TEPKİ GÖRDÜ

        İspanya'daki sağlık ekiplerinin bu duyarsız davranışı halktan da büyük tepki gördü. Gazeteleri arayan binlerce okuyucu Nijeryalı'nın sadece deri ve ülkesi yüzünden öldüğünü öne sürerek doktorların aynı duyarsızlığı beyaz ve Avrupalı bir kişiye göstermeyeceklerini savundu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ