Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Çağın Hastalıkları Sağlık Bakanı'ndan Ebola ve MERS açıklaması

        Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Vatandaşımızın en ufak bir ateşli durumda, solunum sistemi hastalığında veya eboladaki gibi sindirim sistemi hastalığında panik havasına gerek yok" dedi.

        Partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılmak üzere Muş'a gelen Müezzinoğlu'nu havaalanında Muş Valisi Vedat Büyükersoy, AK Parti Muş milletvekilleri Faruk Işık ve Muzaffer Çakar ve Belediye Başkanı Feyat Asya ile partililer karşıladı.

        Toplantının yapılacağı Muş Kültür Merkezi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, ebola ve MERS virüsleriyle ilgili ülke olarak gerekli tedbirleri aldıklarını belirtti.

        Ebola ve MERS ile ilgili vatandaşların paniğe kapılmamalarını isteyen Müezzinoğlu, "Vatandaşlarımıza öncelikle söylemek istediğim asla bir paniğe, olağanüstü bir duyarlılığa gerek yok. Olağanüstü duyarlılık gösterecek tek bir kurum var, o da Sağlık Bakanlığı ve sağlık hizmeti veren kurumlarımız" diye konuştu.

        Bakan Müezzinoğlu, Bakanlık olarak yaklaşık 1 yıldır MERS virüsüyle, 6 aydır da ebola ile ilgili çalışmaların sürdüğünü, tedbirlerin alındığını anlattı.

        Ebolanın görüldüğü ülkeler ile hac ve umreden dönen vatandaşların yakın takibe alındığını dile getiren Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

        "Her iki virüsle ilgili ülkemizde olağanüstü bir durum yok. Tabi acil hizmetler ve bu tür şüpheli vakalara hizmet verirken olabildiğince izolasyona önem veriyoruz. Farklı bulaşıcılara müsaade etmemeye gayret ediyoruz ama vatandaşımızın en ufak bir ateşli durumda, solunum sistemi hastalığında veya eboladaki gibi sindirim sistemi hastalığında panik havasına gerek yok. Bakanlık olarak gerek havaalanlarında gerekse dışarıdan gelenleri takipte, şüpheli vakaların takibi amaçlı 43 ilde 49 hastanede bu anlamda görevlendirmeler yaptık."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ