Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Çağın Hastalıkları Türkiye'de MERS paniği devam ediyor, MERS virüsü, MERS şüphesi Adana, Muğla, Samsun

        Adana'da, hacdan dönen ve yüksek ateş nedeniyleAdanaDevlet Hastanesine kaldırılan yaşlı kadın MERS şüphesiyle önceki gün gözlem altına alındı.

        Hac vazifesini yerine getirdikten sonra bugün memleketiAdana'ya dönen kimliği öğrenilemeyen yaşlı kadın, ateşinin yükselmesi üzerineAdanaDevlet Hastanesine kaldırıldı.

        Hasta, MERS virüsü şüphesiyle gözlem altına alındı. Bu sırada hastanenin Acil Servisi bir süre hasta giriş çıkışına kapatıldı, personele maske dağıtıldı. Aciliyeti olan hastalar ise maskeyle servise alındı.

        Bir süre gözlem altında tutulan yaşlı kadın, ambulansla TOKi Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevkedildi.

        Samsun'da MERS Şüphesi

        Havza ilçesinde bir kişi, yüksek ateş şikayetiyle gittiği hastanede MERS virüsü taşıdığı şüphesiyle gözlem altına alındı.

        Yaklaşık 20 gün önce hacdan dönen Murtaza Ö. (71), gece saatlerinde yüksek ateş şikayetiyle Havza Devlet Hastanesi'ne müracaat etti. Murtaza Ö, MERS virüsü şüphesiyle gözlem altına alınırken, hastanenin acil servisi bir süre hasta girişi ve çıkışlarına kapatıldı.

        Burada yapılan ilk müdahalenin ardından söz konusu kişi, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Yetkililer, Murtaza Ö'den alınan kan örnekleri incelendikten sonra durumun netlik kazanacağını belirtti.

        Muğla'da 2 kişi gözlem altında

        Muğla'nın Milas İlçesi'nde yaşayan M.T. (Mehmet Tek) (81) ile S.G. (Saide Gök) (67), bugün sabah saatlerinde yüksek ateş şikayetiyle aile hekimlerine başvurdu.

        Üç gün önce hacdan dönen M.T. ve S.G., MERS virüsü şüphesiyle 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Bunun üzerine hastanenin acil servisinde bulunan diğer hastalar tahliye edildi. Yeni başvuran hastalar da çevredeki diğer hastanelere yönlendirildi.

        İçerde görev yapan personellere ise maske, eldiven ve koruyucu kıyafet dağıtıldı. M.T. ve S.G., hastanede gözlem altına alındı. Hastalardan biri, Aydın'a sevk edildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ