Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Estetik Cerrahi "Kollajen İndüksiyonu" hakkında her şey, Dünyada sıklıkla tercih edilmeye başlayan estetik uygulama hakkında merak edilenleri Op Dr Burak Türkyılmaz, haberturk.com okurları için yanıtladı, Mikro botoks, kök hücre, vitamin enjeksiyonu, 24 saatlik göğüs büy

        HABERTURK.COM / SAĞLIK SERVİSİ

        Mikro botoks, kök hücre, vitamin enjeksiyonu, 24 saatlik göğüs büyütme derken estetik cerrahi alanında yeni bir trend daha ortaya çıktı; Kollajen indüksiyonu.

        Uygulama adından da anlaşılacağı gibi kollajen kalitesini yukarı çekerek daha aydınlık ve canlı bir cilt için yaptırılıyor.

        Dünyada hızla yaygınlaşan uygulama hakkında merak edilenleri Op Dr Burak Türkyılmaz'a sorduk.

        Kollajen induksiyon tedavisi nedir, neden yapılır?

        İsminden de anlaşıldığı üzere cildimizin temel yapıtaşlarından biri olan kollajenleri artırmaya yönelik yapılan bir tedavi ceşitidir. Kollajenler cildimizin elastikiyetinden sorumlu ana protein lifleridir. Yaşlanma hadisesi ile bunlar hem sayı hem de kalite olarak geriler.

        Cildimizde fibroblastlar tarafından üretilen kollajenin, fibroblastlar tarafından üretiminin artırılması hedeflenerek yapılan bir tedavi yöntemidir kollajen induksiyon tedavisi. Amaç elastikiyetini kaybetmiş, ışıltısını, parıltısını yitirmiş cildi yeniden yapılandırmak, yaşlanma sürecinin cilde getirdigi etkileri durdurmak ve geriye götürmek diyebiliriz.

        Uygulama nasıl yapılıyor?

        Uygulanacak bölge 30 dk. önceden lokal anestezik krem ile uyuşturulduktan sonra steril olarak hazırlanıyor. "Dermaroller" adı verilen özel bir sistemle cilt içerisine cildin bütünlüğü bozulmadan microkanallar açılıyor ve cildin ihtiyacına uygun olacak özel karışımlar (amino asitler, biomimetic peptidler, mineraller, büyüme faktörleri) bu kanallar vasıtasıyla cildin içerisine veriliyor. Uygulama özel rahatlatıcı bir maskeyle sonlandırılıyor.

        Uygulama sonrası ciltte hafif bir pembelik gözlebilir. Süresi ise 30-45 dakikada diyebiliriz. Hastaya ev için derinin nem ihtiyacını karşılayacak krem ve serumlar ve en az SPF 30+ güneş koruyucu krem öneriyoruz.

        Etkisi kaç seansta belli oluyor?

        Hastanın yaşına, cilt tipine, cildin maruz kaldığı çevresel faktörlerin yol açtığı hasara göre 4 ila 6 seans arası bir tedavi sürecine ihtiyaç duyulmaktadır. Seanslar arası bir ila iki haftadır. Etkisini 1. seanstan itibaren göstermeye başlar.

        Hangi bölgelere uygulabilir?

        Cildin kalitesini yitirdiği, elastikiyet kaybı bulunan her bölgeye uygulanabilir. Öncelikle yüz olmak üzere, boyun, dekolte, kol, karın, bacak derisi başlıca uygulama alanları. Ayrıca akne izlerini azaltmada, geniş gözenekli cilt yapısının düzeltilmesinde, skar ve yara izlerinin tedavisinde etkin bir yöntemdir kollajen induksiyon tedavisi tercih ediliyor.

        Kimler yaptırabilir, kimler yaptırmamalıdır?

        35 yaş üzeri yukarıda saydığımız şikayetleri olan, hekimin uygun gördüğü herkes bu uygulamayı yaptırabilir.

        Aktif aknesi olan kişilerde, aktif herpes döneminde, hamile ve emziren bayanlarda, egzema ve sedef hastalarında, siğillerin varlığında, tahriş olmuş ciltte, enfekte veya açık yara halinde olan ciltlere kollajen induksiyon tedavisi uygulaması uygun değil.

        Uygulamanın yan etkisi var mı?

        Hafif kızarıklık dışında bir yan etkisi yok. Hasta işlem sonrası kesinlikle sosyal programına devam edebilir. Kollajen induksiyon tedavisi cilt yüzeyinde kimyasal bir madde ile uyarma yapmadığı, derinin bariyer özelliğine herhangi bir zarar vermediği için yaz aylarında da tedaviye devam edilebiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ