Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Vücut saatiniz hakkında bilmediğiniz 9 şey, vücut saati, sirkadyen saat, bağışıklık sistemi, uyku düzeni, biyolojik saat

        HABERTURK.COM / SAĞLIK SERVİSİ

        Siz "Kış Saati" uygulamasına kolayca alıştığınızı düşünüyor olabilirsiniz, ama vücudunuz bu değişikliğe kolayca uyum sağlayamayabilir. Herhangi bir sorun yaşamadığınız için vücut saatinize teşekkür etmelisiniz.

        Teknik olarak "sirkadiyen saat" olarak adlandırılan vücut saatiniz, 24 saat boyunca vücudunuzda oluşan ve beyniniz tarafından kontrol edilen değişimlerdir.

        Bu değişimler ışığa büyük ölçüde duyarlı olduğu için, Kış Saati uygulamasına geçildiğinde gündüzlerin kısalması ile beraber gün ışığıyla temasımızın azalması, vücut saatinizi günlerce etkileyebilir.

        Aslında Mart ayında saatlerin ileri alınması vücut saatinizin en fazla aksamasına sebep olan zaman değişikliğidir. Fakat saatleri geri aldığınızda da, vücut saatinizde yaşanan karışıklıktan dolayı, kendinizi alarmınızdan önce uyanmış ya da her zamanki saatinden önce acıkmış bir şekilde bulabilirsiniz.

        Bilim insanları hala vücut saatleri konusunda bütün cevaplara sahip değil fakat bilinen şeylerin hepsi gerçekten ilgi çekici...

        İşte vücut saatiniz hakkında daha önce duymamış olabileceğiniz birkaç şaşırtıcı bilgi...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ