Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Çağın Hastalıkları 'MERS şüphesiyle tedaviye alınan hasta kaçtı' iddiası!

        İzmir'de, üç hafta önce hacdan dönen 65 yaşındaki E.A., gribal şikayet nedeniyle geldiği Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeMERSşüphesiyle izole odada tedaviye alındı.

        Dün saat 21.00 sıralarındaİzmirKatip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne 112 ekibi tarafından getirilen E.A., üç hafta önce eşiyle birlikte gittiği hacdan döndüğünü ve son 10 gündür de gribal şikayetlerinin olduğunu belirtti. Hastanın ateşinin olması ve hacdan gelme öyküsü nedeniyle,MERSCoV şüphesiyle, acil serviste tek kişilik izolasyon odasına alındı.

        Özel koruyucu kıyafetli doktorlar tarafından hastanın fizik muayenesinde bilincinin açık olduğu anlaşıldı, diğer sistem muayeneleri de normal olarak bulundu. Kan tahlilleri ve ilgili kliniklerce konsültasyonu yapıldı. Şikayetler doğrultusunda ve klinik muayene ile hastada alt solunum yolu enfeksiyonu ön planda düşünülerek tedavi planı hazırlandı.

        TEDAVİ OLMAK İSTEMEDİ

        HastanınMERSCoV görülen Suudi Arabistan'da bulunması nedeniyle Anestezi Yoğun Bakım ünitesinde bulunan negatif basınçlı izole odaya alınması için gerekli hazırlıklar yapıldı. Ancak özel koruyucu giysiler içinde kendisine müdahale edilmesinden tedirgin olan ve her zamanki gibi gribal enfeksiyon geçirdiğini düşündüğünü belirten erkek hasta, hastaneden ayrılmak istedi. Bulunduğu ortamdan uzaklaşan E.A., sağlık çalışanları tarafından, hastaneden dışarı çıkmadan telefonla ulaşılarak ikna edildi. Kendisine mevcut durumu, olası teşhisler ve takip planı detaylı olarak anlatılarak, tedaviye alındı.

        E.A.'nın tedavisinin İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sürdüğünü belirten yetkililer, hastaneden ayrılıp gittiği iddialarını ise doğrulamadı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ