Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kalp Sağlığı Kalp nakli beklerken 7,5 ay önce kalp krizi geçiren ve beyni ağır hasar gören 2 yaşındaki Muhammet Eren Dönmez, Türkiye'ye getirildi

        Almanya'nın Giessen Üniversitesi Hastanesi'nde kalp nakli beklerken 7,5 ay önce kalp krizi geçiren ve beyni ağır hasar gören 2 yaşındakiMuhammetErenDönmez, Sağlık Bakanlığı'nın gönderdiği ambulans uçakla saat 20.30'da İstanbul'a getirildi. Baba YavuzDönmezde oğluyla birlikte aynı uçakla geldi.

        Ambulans uçağın gelmesiyle birlikte, bir ambulans da aprona girerek uçağın yanına kadar yanaştı. Ambulanstaki sağlık görevlileri, minikMuhammetEren'i kucaklayarak uçaktan ambulansa taşıdı.MuhammetEren, daha sonra Çapa'daki İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi'ne götürüldü.

        ORGANLARI BAĞIŞLANACAK

        Ailesi, hayatından tamamen ümit kesilen minikMuhammetEren'in organlarını bağışladı. Beyin ölümü gerçekleştikten sonraMuhammetEren'in bütün organları başka hastalara nakledilecek.

        SON NEFESİNİ TÜRKİYE'DE VERECEK

        MuhammetErenbebeğin ailesi, sosyal medyada yaptıkları açıklamada, Almanya'da verilecek ne tıbbi ne hukuki mücadele kaldı. Eğer kalsa, sonuna kadar direnir ve eninde sonunda bu hakkı evladımız için almaya çalışırdık. Olmadı. Son nefesimizi orada vereceğiz. Beyin ölümü gerçekleşmesi ne kadar zaman alır, bilemiyoruz. Keşke verilecek tıbbi ya da hukuki bir mücadele olsa da didinsek. Ama yine de Allah diyoruz, kader yazılmış, öyle ya da böyle tecelli edecekti, sadece sebepler değişiyor. Adı güzel, kendi güzelMuhammetEren'imizin ruhaniyetine fatiha. Rabbim acılarını dindirsin, daha fazla çektirmesin ifadesini kullanmıştı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ