Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Cinsel Sağlık "Sadece zevk için seks", Doğum kontrol hapının mucidi, gelecekte kadınların çoğunun kısırlaştırılıp tüp bebek yöntemiyle anne olacağını, seksin sadece zevk için yapılacağını iddia etti

        İngiliz Sunday Telegraph gazetesine konuşan 91 yaşındaki Profesör Djerassi’ye göre, Batı dünyasında daha fazla kadın ve erkek, sağlıklı olmalarına rağmen aile kurmak için normal cinsel birleşmeyi değil tüp bebek yöntemini tercih edecek. Bunun için de kısırlaşmadan önce yumurtalarını ve spermlerini donduracaklar.

        1951 yılında hamileliği önleyen doğum kontrol hapının geliştirilmesinde büyük rol oynayan profesöre göre bu haplar 2050’ye kadar gereksiz hale gelebilir.

        Djerassi, “Gelecekte tüp bebek tedavisi seçecek kadınların büyük çoğunluğu, yumurtalarını dondurup hamileliği geciktiren doğurgan kadınlar olacak. Benim tahminime göre bu kadınların çoğu genetik taramada gelinen ilerleme nedeniyle tüp bebek yöntemiyle hamile kalacak. Tüp bebekle çocuk sahibi olmak cinsel ilişkiyle çocuk sahibi olmaktan daha sıradan olacak” açıklamalarıyla gündeme oturdu.

        Şu sıralar bilimsel çalışmalarını durduran Carl Djerassi, yeni otobiyografisini yazıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ