Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Ağrı Bilimi Dr. Stephen Cavallino İstanbul'daydı, proloterapi, proloterapi nedir

        6-7 Kasım tarihlerinde İstanbul'a yaptığı ziyarette hasta tecrübelerini paylaşan Dr. Stephen Cavallino, enjeksiyon tekniklerinden bahsetti. Proloterapi tedavisinin eğitim programını tamamlamış doktorlar tarafından, sistemli ve ilkeli bir şekilde uygulanması gerektiğinin de altını çizdi.

        Dr. İlker Solmaz "Dr.Cavallino’yu İstanbul'da görmek bizim için gurur verici. 2 gün boyunca hasta tedavi protokollerimizi, bilimsel çalışmalarımızı ve eğitim faaliyetlerimizi anlattık. Dünya çapında yürütülen proloterapi faaliyetleriyle entegre olmak ve eğitim faaliyetlerimizi uluslararası platforma taşımak için ortak çalışmalar yapmak üzere fikir birliğine vardık" dedi.

        Özellikle omurga ve eklem ağrılarının tedavisinde uygulanan bir enjeksiyon tekniği olan proloterapi tedavisiyle hastaları ağrı kesici bağımlılığından kurtardıklarını belirten Dr. İlker Solmaz, proloterapi tedavisini sadece Türkiye çapında değil ABD ve İtalya başta olmak üzere tüm dünyada hak ettiği yere getirmek istediklerini, hem nitelikli hekimler yetiştirmek hem de daha fazla hastaya ulaşmak istediklerini söyledi.

        İtalya, ABD ve Türkiye ortak çalışmalı olarak Türkiye’de Prolo-haftasonu uygulamalarıyla ücretsiz hasta tedavi ederek daha çok hastaya ulaşma hedefleri olduğunun da altını çizen Dr. Solmaz bu çalışmalara İtalya ve ABD'den gelecek doktorların da katılımı olacağını belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ