Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Bakanlık 5 ürünün tuzunu sınırladı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, pastırma, ekmek, pul biber, zeytin, tuz tüketimi, tuz sınırlaması

        Hükümet ekmek, pastırma, kırmızı pul biber ve zeytinde tuzu yüzde 5 ile yüzde 25 oranında azalttı. Bakanlık, peynirlerde de tuz miktarının sınırlandırılması çalışmasında sona gelindiğini kaydetti. Bu kapsamda farklı peynir tiplerine göre tuz oranını yüzde 12 ile yüzde 40 oranında düşürülecek.

        Bakanlık, peynirde de tuz miktarının sınırlandırılması çalışmasında sona gelindiğini açıkladı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tuzun işlenmiş gıdalarda içeriğinin azaltılmasına ilişkin çalışmaların sürdürüldüğünü açıkladı. Bu kapsamda bazı gıda ürünlerinde tuz ilavesi düşürüldü.

        Yapılan düzenlemelerle, piyasada yüzde 10-12 olan sofralık zeytinlerdeki tuz oranı en fazla yüzde 8'le sınırlandırıldı. Pastırmada tuz oranı yüzde 17 azaltılırken, kırmızı pul biberin tuz oranı yüzde 22'ye düşürüldü. Üretimde ilave tuz kullanılan salçanın tuz içeriği de en fazla yüzde 5 olacak şekilde sınırlandırıldı.

        Tuz oranlarını kademe kademe düşüren bakanlık, ekmekteki tuz oranını ise yüzde 25 azalttı. Ekmekteki tuz oranını yüzde 2'den yüzde 1.5'e çeken bakanlık, yeni dönemde tuz oranını yüzde 1'e indirmeyi hedefliyor. Bakanlık, peynirlerde de tuz miktarının sınırlandırılması çalışmasında sona gelindiğini kaydetti. Bu kapsamda farklı peynir tiplerine göre tuz oranını yüzde 12 ile yüzde 40 oranında düşürülecek.

        TUZU AZALT, SAĞLIĞINI KORU

        Aşırı tuz tüketiminin yüksek kan basıncı yanında felç, böbrek hastalıkları, mide kanseri ve osteoporoz gibi hastalıkları da tetiklemesi üzerine bakanlık etiketlere de el attı.

        Tuz etiketlerinde "tuzu azaltın, sağlığınızı koruyun" ibaresinin yer alması zorunlu hale geldi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ