Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Kuru ciltlere ballı reçete, Cilt Bakım Önerileri

        Suna DUMANKAYA / HT MAGAZİN

        Kuru ciltlere ballı reçete

        Cildim çok kurudu. Sürekli krem sürüyorum ama bir türlü yeterince nemlenmesini sağlayamıyorum. Bana ne yapmamı önerirsiniz? Nesrin Y./Ankara

        1 çay kaşığı tereyağını 1 çay kaşığı balla karıştırın. Bu karışımı cildinize yayın ve emmesini bekleyin. Bu formülden her sabah yararlanın.

        Kepeğe karşı zeytinyağı

        Saç diplerimde kaşıntı ve kepek var. Bu sorunu nasıl aşarım? Merve S./İzmir

        Fazla kaşıntınız varsa saçlarınız beyazlıyor olabilir. Hem kepeğin hem de kaşıntının olması ise mantardan kaynaklanıyor olabilir. Sorunuzu aşmak için 1 tatlı kaşığı toz halindeki kâfuru; 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı bal, 1 çay kaşığı tuz ve yarım limonun suyuyla karıştırın. Karışımı saçlarınızın diplerine sürüp masaj uygulayın. Saç bonesi takıp 2 saat bu şekilde kalın. Ardından da saçlarınızı yıkayın. Bu formülden haftada 2 kez yararlanın.

        İltihaplı dişlere sumaklı tedavi

        Dişetlerim iltihaplandı. Doktora gittim, yazdığı reçeteyi uyguluyorum. Tedavime destek olacak bitkisel bir formül var mı? Nazlıhan M./ Bursa

        1 tatlı kaşığı balın içine sumak tozu ve 10 damla uçucu portakal yağı damlatın. Nemliyken parmaklarınızı bu karışımın içine batırın ve karışımı parmaklarınızla dişetlerinize sürün. Bu formülden her gün yararlanın. Doktorunuzun tavsiyelerine uymayı da sürdürün.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ