Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Doktor ve eczacılar nereye koşuyor? Ceyda Erenoğlu, İstanbul Maratonu, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne (TOFD), Bahar Saygılı

        Ceyda ERENOĞLU / HT GAZETE

        Doktor ve eczacılar 8 haftadır bugünkü büyük maratona hazırlanıyor. Aralarında koşuya aşina olanlar kadar ömürlerinde hiç spor yapmayanlar da var.

        “Yardım için koş!” kampanyasının katılımcıları onlar, yardım toplamak için koşuyorlar. Hem bugün düzenlenecek İstanbul Maratonu’nda koşacak hem de Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne (TOFD) destek olacaklar. Amaç koştukları her kilometre başına kazanacakları bedeli bu derneğe bağışlamak olunca daha da coşuyor, koşmaya doymuyorlar.

        Kampanya; doktor ve eczacılar için önemli bir sosyal sorumluluk projesi. Haftalardır Belgrad Ormanı’nda buluşuyor, ısınıyor ve koşmaya odaklanıyorlar. Hafta içi de Bebek Parkı’nda bir araya geliyorlar. Doktor ve eczacıları İstanbul Maratonu’na, Türkiye’nin ilk ve tek kadın ‘ironman’i olan Bahar Saygılı ile Oktay Güneş hazırladı. 13 Eylül’de Belgrad Ormanı Neşet Suyu Parkuru’nda gerçekleştirilen antrenmanların ilk gününden itibaren kurulan arkadaşlıklarla dertler paylaşılıyor, birlikte eğleniliyor ve geleceğe yönelik yeni hedefler belirleniyor. 100 kişilik grubun neredeyse tamamının yaşamlarında ilk kez maraton koşacak olması tebessüme yol açıyor. Grubun yüzde 80’i daha önce hiç koşmamış kişilerden oluşuyor. Hem spor yapmanın hem de yardım etme duygusunun verdiği enerjiyle bugüne hazırlar.

        YOĞUN İŞ TEMPOSUNDA BİLE MOLA VERİLEBİLİR

        Bu etkinliğin bizlere verdiği mesajlar da var. Yoğun iş temposunun içinde bile mola vermenin mümkün olduğunu görüyoruz mesela. Kişinin kendisi için bir şeyler yaparken bir sosyal sorumluluk projesine de katkıda bulunabileceğine tanıklık ediyoruz. En önemlisi de bir hayata dokunmanın kendi geleceğimize katkıda bulunmak olduğunu anlıyoruz.

        Doktor ve eczacılar çok mutlu

        Dr. Uğur Güler-Silivri Ceza İnfaz Kampüsü: “Bu projeden çok etkilendim ve katılmak istedim. Bu kadar hazırlığın sonunda kendimi maratonda da iddialı görüyorum. Herkesin yürüyüş, koşu gibi kendi fiziksel kapasitesine göre yapabileceği bir aktivite olduğuna inanıyor ve hastalarıma da bunu tavsiye ediyorum. Önce koruyucu hekimlik ardından tedavi gelmeli.”

        Dr. İrem Sarıhan-İstanbul Tıp Fakültesi Dahiliye Servisi: “Sağlıklı bir gelecek adına haftada 4-5 gün spor yapmaya çalışıyorum. Hastalarıma da aktif olmalarını ve sportif faaliyetlere katılmalarını tavsiye ediyorum. Bu projeyi ilk duyduğumda kendimi geliştirebileceğim düşüncesi çok hoşuma gittiği için kabul ettim. Maraton için iddialı değilim, sadece koşuyu tamamlamayı hedefliyorum.”

        Suzan Akkaya-Küçükçekmece 10 No’lu ASM Aile Hekimi: “Sağlıklı yaşamın gereklerine dikkat ediyorum. Hastalıkların tedavisinde egzersiz, sağlıklı beslenme ve ilacın aynı oranda etkili olduğuna inanıyorum. Projeyi hem TOFD’ye destek olma fikrini sevdiğim hem de sağlıklı bir yaşam için oksijen dolu bir ortamda spor yapma fırsatı bulduğum için severek kabul ettim.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ