Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Nakil 5 çocuğu karaciğerden öldü, 6’ncısı nakil bekliyor, Mehmet Kılıç, karaciğer nakli, karaciğer yetmezliği, Wilson hastalığı

        Y ıllar önce Ağrı’dan İstanbul Başakşehir’e göçen 60 yaşındaki inşaat işçisi Mehmet Kılıç, bugüne kadar 9 evladından 5’ini karaciğer yetmezliğine kurban verdi. Kılıç’ın geride kalan ve biri görme engelli olan 4 çocuğu da genetik nedenlerle aynı hastalığa yakalandı.

        Evin yaşayan en büyük çocuğu 23 yaşındaki Erman Kılıç’ın durumu ise kritik. Hastalığı ağırlaştığı için geçtiğimiz günlerde Şişli Etfal Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Acilen karaciğer nakli olmazsa o da diğer 5 kardeşi gibi hayatını kaybedecek.

        Gündüzleri hastanede oğlunun yanında geçiren acılı baba, geceleri ise inşaat bekçiliği yapıyor. Maddi durumunun kötü olduğunu belirten baba Kılıç, kalan evlatlarını kurtarabilmek için hayırseverlerden ve devletten yardım bekliyor. Erhan Kılıç ise hasta yatağında umudunu koruyor: “Doktorlar ‘Acil nakil yapılmazsa öleceksin’ dedi. Benim karaciğerim bitmek üzere. Akrabalardan verecek kimse yok. Acil karaciğer bekliyorum, inşallah yakında çıkacak. Yaşım genç, iyileşmek istiyorum.”

        HASTANE RAPORUNA GİREN ÇARESİZLİK

        İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nin Kılıç kardeşlerle ilgili hazırladığı bir rapor ise yaşanan dramı ortaya koyuyor. Raporda, Wilson hastalığı (karaciğer yetmezliği) tanısı konulan 9 çocuğun 5’inin ilacı bulamadıkları için düzenli kullanamadıkları ve siroza bağlı komplikasyonlardan vefat ettikleri tespiti yer alıyor. Nedeni ise inşaatlarda çalışan baba Mehmet Kılıç’ın ilaç parasını karşılayacak maddi gücünün olmaması. Yine raporda, kalan 4 çocuğun ilacı kullanmasının hayati önemde olduğu vurgulanıyor. Kılıç çaresiz, gözü ise son çare bir hayırseverin sesini duyup uzatacağı yardım elinde...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ