Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Minik Alper için 'iyilik' harekete geçti!

        Uğur USLUBAŞ / HT GAZETE

        Lösemili Alper’e can aşısı olacak ilik için SGK peşin para isteyen Alman kan bankasına “Bir yıl sonra ödeyebilirim” yanıtı verince banka iliği göndermedi. Bunun üzerine ailesi valilik izniyle yardım kampanyası başlattı. Son 55 bin lirası 4 saatte olmak üzere 2 günde tamamlanan 75 bin lira ile Alper’e tedavi umudu doğdu

        BURSA’da 11 yıllık evli Mustafa ve Muzaffer Altıncan’ın 14 ay önce dünyaya gelen ikinci çocukları Alper Kaan Altıncan’a 7 aylıkken lösemi teşhisi konuldu. Gözlerinin iç kısmında kanser hücreleri oluşmaya başlayan minik bebeğe ilik nakli yapılması kararlaştırıldı ve bir süredir aranan ilik Almanya’daki kan bankasında bulundu. Alman kan bankası, iliğin parasını peşin istedi, ancak SGK paranın bir yıl içerisinde ödeneceğini bildirdi. Bunun üzerine iliği gönderemeyeceğini bildiren kan bankası parayı ailenin ödemesini ve daha sonra SGK’dan tahsil etmesini önerdi. Durumun iletildiği Bursa Valiliği yardım kampanyası başlattı.

        Almanya’dan gelecek olan 15 bin Euro’luk ilik ve nakil masraflarına harcanacak 75 bin liranın para toplanması için bankada hesap açıldı. Ailesi de bebek için Facebook’da “Minik Alper Kaan İçin El Ele” sayfası oluşturdu. Aralarında Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan çiftinin de bulunduğu birçok ünlü İnstagram hesaplarından minik Alper’e destek verdi. iki günde toplanan 20 bin liranın ardından haberin dün internet sitelerinde yer almasıyla para 4 saatte tamamlandı. 75 bin liraya ulaşan hesap valilik tarafından bloke edildi ve daha sonra gelen paralar sahiplerine iade edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ