Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Mucize bebek Şeyma 5 yaşında, Şeyma Akbaş, Alpaslan Akbaş, Aysel Akbaş

        HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        Yozgat'ın İnceçayır Köyü'nde iki çocuk sahibi Aysel ve Alparslan Akbaş çiftinin ilk çocukları olan Şeyma Sedef, 5 yıl önce 6 farklı sağlık sorunuyla dünyaya geldi. Doğumunun ardından kalbinde iki delik, kalbe giden iki ana damarda sorun olduğu, sol akciğerinin bulunmadığı, yemek borusuyla solunum yolu arasında bir delik olduğu tespit edildi. Doğar doğmaz yaşam mücadelesine giren Şeyma, solunum sıkıntısı nedeniyle 2 yaşına kadar burnundan hortumla sıvı gıdalarla beslendi. Şimdiye kadar 5 kez anjiyo oldu.

        4 SAAT ARAYLA OKSİJEN TÜPÜNE BAĞLANIYOR

        Baba Alpaslan Akbaş, büyüdüğü için çocuğun damarları yeterince gelişmediğinden dolayı 5 kez anjiyo olmak zorunda kaldığını belirterek, "Kızım yetişkinlerde dahi olmayan pek çok hastalıkla mücadele ederek hayata tutunuyor. Geçtiğimiz yıl 5. defa anjio oldu. Çocuğum sürekli oksijen tüpüne bağlı yaşıyor. 4 saat aralıklarla oksijen tüpüne bağlanması geriyor. Eğer bağlanmazsa ellerinde yüzlerinde morarmalar oluyor, nefes alamıyor. 5. anjiyonun ardından yüksek tansiyon da çıktı. Artan sağlık problemleri karşısında hastanelerin gerekli olan kalp ameliyatını yapmaktan çekiniyor" dedi.

        Asgari ücretle akaryakıt istasyonunda pompacı olarak çalışan Akbaş, 3 ayda bir kızını Ankara'ya kontrole götürdüklerini belirterek, "Maddi imkanlarım kısıtlı. Sürekli Ankara'ya gidip geldiğim için yol parasını dahi karşılayamıyorum. Kullandığımız ilaçlar çok pahalı, ilaçların yüzdesini bile ödeyemiyorum. Bez ve mama kullanıyoruz. Ben kendim için bir şey istemiyorum, çocuğumun tedavisinin yapılmasını istiyorum. Kızımın yaşamasını, sağlıklı mutlu günler görmesini istiyorum" dedi. Anne Aysel Akbaş , "Devletimizden yardım istiyoruz. Benim çocuğumun da diğer çocuklar gibi koşup oynamasını istiyorum" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ