Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Ağrı Bilimi Migren ağrısını önlemenin 9 formülü, Migren Ağrısı, Migren Ağrısını Önlemek, Migren Ağrıları

        Migren ağrısı hastaların günlük yaşantısını aksatacak kadar sık ve şiddetli olabiliyor. Hayatı adeta kabusa dönüştüren şiddetli baş ağrılarını önlemek içinse öncelikle ağrı kesicilerden medet ummamak ve uyku düzeninden şaşmamak gerekiyor.

        Tekrarlayıcı baş ağrısı ataklarından oluşan ve her 100 kişiden 16’sında görülen migren ataklarının sıklığı Kasım-Aralık gibi mevsim geçişlerinde artıyor. Bunun nedeni ise mevsim geçişlerindeki basınç değişikliklerinin oluşturduğu halsizlik ve yorgunluğun atakları tetiklemesi ve hayat düzenimizin değişmesi. Migren ağrısı iş ve sosyal yaşamı ciddi boyutlarda aksatacak kadar sık ve şiddetli olabiliyor. Hasta ataklar nedeniyle işe gidemiyor, planlı sosyal aktivitesi varsa iptal etmek durumunda kalıyor ya da günlük rutin işlerinin tümünü bir kenara bırakarak sessiz ve karanlık bir ortamda ağrının geçmesini bekliyor. Nöroloji Uzman Dr. Arif Çakır, oysa migreni tetikleyen faktörlere karşı önlem alındığında atakların sıklığı ve şiddetinin büyük oranda azaltılabildiğine dikkat çekerek, “Eğer tüm önlemlere rağmen ağrı hala çok sık ve şiddetli geliyorsa, bu durumda ağrıyı önleyen ya da sıklığını belirgin düzeyde azaltan ilaç tedavisi uygulanıyor.” diyor.

        Nöroloji Uzman Dr. Arif Çakır, migren ataklarını önlemenin 9 formülünü şöyle sıraladı:

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ