Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Anne ve Çocuk Doğum sonrası güzellik önerileri, Hamilelik Sonrası, Gebelik Sonrası Dönem, Gebelik Sonrası Cilt Bakımı

        Hamilelik sırasında kuruyan cildinize yoğun bir nemlendirici uygulamasıyla canlılık kazandırmanız gerekmektedir. Bu nemlendiricileri seçerken elbette anneler için uygun olanları kullanın. Doğal vitaminli kremler tercih edebilirsiniz.

        Sivilce problemi söz konusu olduysa bir cilt doktoruna görünmeli ve onun önereceği bir antibiyotik krem kullanmalısınız.

        Hamilelerde görülen leke oluşumuna melesma denir . Bu lekelerin nedeni hormonlar ve ultraviyole ışınlarıdır. Bu lekeler doğumdan sonra geçecek olsa da hamilelik boyunca en az 30 koruma faktörlü güneş kremi kullanmanızda fayda var.

        Çatlaklar kalıtsal bir özellik olsa da sıkılaştırıcı egzersizler ve kremler yardımıyla görünümü azaltabilirsiniz.

        Hamilelikle değişen hormon seviyeleri doğumla birlikte yeniden değişecektir. Bu nedenle yoğun saç dökülmesi yaşayabilirsiniz. Hamilelikle artan saçlarınız doğumdan sonra eski haline geri döner.

        Hamilelik sonrası depresyon sık rastlanan sorunlardandır. Depresyona karşı hem masaj gibi fiziksel yardım hem de danışman desteği gibi ruhsal destek alabilirsiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ