Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Dünya Kanser Kontrol Örgütü Başlanlığı'na Türk Profesör getirildi, Prof. Dr. Tezer Kutluk, Başkonsolos Mehmet Küçüksakallı, Dünya Kanser Kontrol Örgütü (UICC), Prof. Dr. David Hill, Prof. Dr. Şuayib Yalçın, Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu, Hollanda,

        Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tezer Kutluk, Dünya Kanser Kontrol Örgütü (UICC)'nin Genel Kurul Toplantısı'nda başkanlık görevine başladı. 2 yıl sürecek başkanlık görevini Kanadalı Başkan Mary Gospodarowicz'den devralan Prof. Dr. Kutluk, yaptığı konuşmada UICC'nin gelecek dönem çalışmaları konusunda bilgi verdi.

        UICC'nin bugüne kadar yaptıklarından yola çıkarak, önümüzdeki yıllarda da öncü rolünü oynamaya devam edeceğini söyleyen Prof. Dr. Kutluk, "2015 yılında Dünya Kanser Günü'nde 'İmkansız Değil' sloganı ile tüm dünyada aktivitelerimizi sürdüreceğiz. 2015 yılında "kanser zirvesi olarak görülen, Dünya Kanser Liderler Zirvesi'ni İstanbul'da düzenleyeceğiz" dedi.

        BAŞKONSOLOSLUKTA ÖZEL RESEPSİYON

        Başkanlık görevine getirilmesi nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti Melbourn Başkonsolosluğu'nda, Başkonsolos Mehmet Küçüksakallı da Prof. Dr. Kutluk için bir resepsiyon verdi. Resepsiyona, Dünya Kanser Kontrol Örgütü yetkilileri, Avustralya Viktorya Kanser Derneği yetkilileri ve uluslararası birçok derneğin yetkilileri katıldı.

        Toplantıda Başkonsolos Mehmet Küçüksakallı'nın yanı sıra, Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu'ndan Prof. Dr. Şuayib Yalçın, Hollanda Kanser Cemiyeti ve Avrupa Kanser Cemiyeti'nden Cora Honing, Avustralya Viktorya Kanser Derneği ve UICC'den Prof. Dr. David Hill, Prof. Dr. Tezer Kutluk'u tanıtan konuşmalar yaptılar. Prof. Dr. Kutluk, yaptığı teşekkür konuşmasında, kansere karşı dünya genelinde hep birlikte yapılan mücadeleyle önemli başarılar elde edileceğini vurguladı.

        KANSER ÖLÜMCÜL HASTALIK OLMAKTAN ÇIKACAK

        Burada yaptığı konuşmada Prof. Dr. Kutluk, derneklerinin asıl amacının kanseri ölümcül hastalıklar listesinden çıkarmak olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Kutluk, "Dünya Kanser Örgütü üyeleri olarak inanıyoruz ki bir gün kanseri ölümcül bir hastalık olmaktan çıkaracağız" dedi.

        Prof. Dr. Tezer Kutluk, Hacettepe Üniversitesi'ndeki görevinin yanı sıra Türkiye'nin en eski kanser derneği olan Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu, Belçika'da bulunan Avrupa Kanser Dernekleri Birliği (ECL, European Associaiton for Cancer Leagues), Türk Pediatrik Onkoloji Grubu Derneği Başkanlığı, Ulusal Kanser Kongresi Başkanlığı, Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Müdürlüğü, Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Hastanesi Başhekimliği de yaptı. Uzun yıllardır kanser konusunda yaptığı bu çalışmalarla uluslararası düzeyde tanınan Prof. Dr. Tezer Kutluk, "Kanser bir gün tarih olacaktır" gerçeğini ülkemizde ve tüm dünya'da telaffuz ederek bunun nasıl gerçekleşeceğine yönelik politikalar geliştirilmesine yönelik çalışmaları ile de tanınıyor.

        Hacettepe Üniversitesi Çocuk Sağlığı Enstitüsü Müdürlüğü, İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi Başhekimliği', Türkiye Milli Pediatri Derneği başkanlıklarını da de yapan Prof. Dr. Kutluk'a 2014 yılında Amerikan Pediatri Akademisi tarafından onur üyeliği de verildi. 2014 yılı Temmuz ayında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar konusunu gündemine aldığı açılış oturumunda sivil toplumu temsilen Prof. Dr. Kutluk konuşma yaptı.

        UICC HAKKINDA

        UICC, Union for International Kanser Kontrol, Dünya Kanser Kontrol Örgütü kanser konusunda Dünya'nın en büyük sivil toplum örgütüdür. 1933'de kurulan bu örgütün merkezi Cenevre'de olup 170'den fazla ülkede 800'ü aşkın üye derneği bünyesinde barındırmaktadır. Dünyanın önde gelen kanser konusunda çalışan örgütlerin üyesi olduğu UICC, aynı zamanda Dünya Sağlık Teşkilatı, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı gibi uluslararası kurumlarla da işbirliği yapmakta.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ